Mennyi esély van Olaszország szétesésére?
Ugye az északi Lega Nord már nagyon régóta azt szeretné, ha Észak-Olaszország független lenne, mert Dél erősen lehúzza, s ez meggátolja a fejlődést.
Most indult egy petíció Lombardiában, hogy csatlakozzon a tartomány Svájchoz...
Százalékra ne számíts. Bármire van esély, a szétesésre is.
Ha majd egyszer az eurozóna bedől és az Unió meggyengül, lesz itt tűzijáték. Legyenek előtted Merkel, vagy Cameron szavai!
A Lega Nordnak pedig elég nagy a támogatottsága, persze ott is meg a jól bevált lejáratás (most éppen tiltott pártfinanszírozással vádolják őket) , de egyre erősebbek. Az EU "parlamentjében" is van képviselőjük, vicces is mikor veszekedik a "honfitársaival". :)
Szegény svájciakat meg mindenki megcélozta, nem olyan rég a szlovénok beszéltek róla, hogy szívesebben csatlakoznának mondjuk Svájchoz, mint hogy független országban éljenek. Szerintem ha a magyarokat kérdeznék itt is nagy lenne a támogatottság, kár, hogy mi nagyon messze vagyunk tőlük.
Kb. annyi, mint Magyarország szétesésére.
Mondjuk én támogatnám, hogy Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megye függetlenedjen, mivel a keleti és déli területek erősen visszahúzzák az országot.
"Mondjuk én támogatnám, hogy Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megye függetlenedjen, mivel a keleti és déli területek erősen visszahúzzák az országot."
Én meg támogatnám anyád függetlenedését apád faxátul.
Ha kitörne egy újabb nagy európai háború, akkor lenne esély, de abból újabb világháború lenne valószínűleg, ami már végzetes lenne az emberiségnek.
Minden háborúnál jobb a rossz béke, ezért optimistaként azt remélem nem fog felbomlani. Ezt a politikusok sem akarják és hát az van amit ők akarnak, mint tudjuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!