Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Olaszország már tényleg ilyen...

Olaszország már tényleg ilyen rossz ország lett?

Figyelt kérdés
A '90-es évek végéig még Olaszország egy erős gazdaságú, magasan fejlett nyugati ország volt. De annyi helyen olvasni, hogy már gyakorlatilag Magyarországon is ugyanúgy meg lehet élni, mint ott, nincs is sok különbség, annyira lecsúszott az az ország. Ez tényleg így van?
2012. márc. 6. 20:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondanám, ez csak a sajtó baromsága, magyaráznak mindenféle hülyeségeket, hogy eltereljék a figyelmet a magyarországi helyzetről. Nem egy haverom dolgozik a "csizmában" ezerszer jobban él van vagy 500E Ft-os keresete, 100E Ft alatt bontóba olyan autókat vesznek, ami itthon szalonautó.
2012. márc. 6. 20:12
 2/11 anonim ***** válasza:
66%

"100E Ft alatt bontóba olyan autókat vesznek, ami itthon szalonautó."

Ugyan kérlek! Motorkerékár importtal foglalkozom, Olaszországban csak egy hajszállal olcsóbb az OLASZ gyártmány, mint itthon.

Hozzál már nekem 100 ezerért csak egy szalonállapotú autót... Megveszem 200 ezerért darabját, micsoda haszon van már rajta neked...

2012. márc. 6. 20:17
 3/11 anonim ***** válasza:
70%
Egész Európa Magyarország szintjére fog kerülni kivéve Németország(ezt nem csak én állítom).De olaszban még nem olyan rossz a helyzet szerintem mint Magyarországon.
2012. márc. 6. 20:21
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Így van és ebből élnek csak az a helyzet, hogy itthon kajára kell a pénz nem autóra az emberek 20 évnyi munkával nem tudnának megvenni még egy 100E Ft-os autót sem.
2012. márc. 6. 20:22
 5/11 anonim ***** válasza:
78%
És mit gondolsz 2. válaszoló neked miért van pénzed megvenni egy 200Ft-os autót mert te is kint dolgozol ahogy mondod nemde??? Akkor miről vitázol???
2012. márc. 6. 20:23
 6/11 anonim ***** válasza:
83%

Nem dolgozom kint, járom Európát és használt motorokat veszek, majd itthon eladom. Olyan csóró ez a magyar, hogy eddig még semmi sem rohadt rám.

Nekem legyen elég az, hogy el tudok adni egy szalon állapotú autót haszonnal, te pedig csak azért kapsz 100 ezer forintot, hogy elhozod nekem Olaszországból. Tiszta haszon nem?

2012. márc. 6. 20:28
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Tiszta haszon valóban hidd el, hogy télleg nagyon jó autókat hoznak be..És meg is látszik rajtuk a haszon... De könyörgöm Magyarországon 10millió emberből akad ezer ember aki ezt megteheti és megveheti. A többi ember a megélhetésért küzd, nem autóért...
2012. márc. 6. 20:31
 8/11 anonim ***** válasza:
83%
Ja és egyébként nem tiszta haszon, mert még megveszem, behozom, fuvarköltség, magyar papírok :S Nem akarok vitatkozni mert annál értelmesebb ember vagyok de azt hiszem, hogy abban mind a ketten meg egyezthetünk, hogy egyetlen Eu-s ország sincs ezen a szinten...hogy is lehetne. Én ezennel a vitát lezártam...
2012. márc. 6. 20:34
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Az autópiachoz nem értek, de sokáig éltem kint, és néha azóta is járok vissza. Egyáltalán nem olyan lepukkant hely Olaszország. Én ezt pl. abból látom, hogy az átlagos nyugdíjasok is olyan teli bevásárlókocsikat tolnak, aminek a tartalma itthon egy havi nyugdíj. A bevásárlóközpontok hatalmas parkolóiban hétvégén nincs hely, gyakran van komoly forgalomirányítás, mert annyian vannak.

A másik meg az, hogy az éttermek tele vannak, és nem a felső rétegekkel! Egy alsóközéposztály-beli családnak is heti program, hogy étterembe megy. Hétvégenként este és éjjel vannak a legnagyobb dugók, mert mindenki étterembe megy Délen is.

Meg látom pl. azt, hogy a fiatalok mennyire követik a divatot. Évente kisöpörnek mindent a ruhatárukból. 10-15 eurókért lehet szezonvégi leárazásokon teljesen jó cuccokat kapni, mert már a kutyának se kell, jön az újabb, divatosabb eresztés, és ezt újra megveszik.

2012. márc. 6. 20:36
 10/11 anonim ***** válasza:

"Tiszta haszon valóban hidd el, hogy télleg nagyon jó autókat hoznak be..És meg is látszik rajtuk a haszon... De könyörgöm Magyarországon 10millió emberből akad ezer ember aki ezt megteheti és megveheti. A többi ember a megélhetésért küzd, nem autóért..."

Nyilván ezért fogy el lassan a 10 millió variáció a három betű három szám rendszerben, mert 1000 ember nem tud mit kezdeni a mérhetetlen vagyonával.

2012. márc. 6. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!