Leírná valaki szlovákia történelmét?
Nem lehet ide leírni egy ország történelmét, kicsit merész is a kérdés, bár tudom mire gondoltál. Sms-re...
El kell olvasni az ezzel foglalkozó könyveket - ha tényleg érdekel - és nem a kuruc.inforól tájékozódni. A szlovák nép története nagyon szép és érdemes lenne a magyar emberekkel megismertetni, hogy a tótok nem egyenlő Jan Slotával, vagy Robert Ficóval, akkor sem ha ezeket most sokan támogatják. A magyar nép legkitartóbb társa az évszázadok alatt pont a tótok voltak... Csak ezt ma elfeledjük és sokan szeretnék is ha elfelejtenénk. Ez a jelenlegi politika célja.
Szlovákia vagy a szlovákok történetét?
Elsőre: (Cseh)Szlovákia: [link]
Második:
Szintén a fenti wikipedia, de amúgy van sok könyv, ami ezt taglalja. Vagy ha megnézed a Magyar Királyság történelmét, és kiválasztod, mi történt a Felvidéken, akkor megkapod. Amúgy akkor nem voltak szlovákok, de magyarok sem - csak a MK szláv v. magyar anyanyelvű alattvalója.
"mert a tótiának van történelme?"
Vanni van, de csak két sorból áll.
Annyira tudtam, hogy ilyen válaszokat kapok :DD
Ez tetszik!
Amúgy nem a szlovák nép történelmére vagyok kíváncsi, hanem a szlovák államéra. Ide beletartozik az, amikor Csehszlovákiában voltak benne, és az 1993 utáni dolgok...
Tehát ez a kevesebb, mint 100 év csehekkel, és önállóan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!