Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerbia és Magyarország...

Szerbia és Magyarország kapcsolata milyen?

Figyelt kérdés

Úgy értem, én úgy tudtam, hogy Szerbia utálja Magyarországot, de nem értem.

Ha utálnak minket, akkor például a 2010-es orosz-ukrán gázcirkusznál miért Magyarországtól kértek gázt? Akkor miért nem Romániától? (Az is EU tag....)

Szerbiának érdeke hogy rosszban legyen Magyarországgal? (pl a vajdasági magyarok miatt)

Vagy pl miért tőlünk kértek gázt, ha Romániával jobban megvannak?

Szerbiának milyen a viszonya Magyarországgal?

2012. márc. 11. 09:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
44%
Mint az elmúlt 1000 évben
2012. márc. 11. 09:37
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy hülyeség ők nem utálnak minket.Nekem nagyon sok szerb ismerősöm van és szeretnek engem mert magyar vagyok.A szerbek most az albánokat utálják nagyon mi magyarok kis kedvencek vagyunk az albánokhoz képest.Meg most a románokat fogják utálni mert szórakoznak a románok . Ps:fogjunk össze a szerbekkel románia ellen.
2012. márc. 11. 10:45
 3/14 A kérdező kommentje:

Szórakoznak a románok? Mivel?

Amúgy tudom hogy Albániát utálják, de akkor ha Mo. és Szerbia között nincs annyira jó viszony, vagy épp semleges akkor érdekes hogy pl gázt is tőlünk kértek, nem pedig Romániától.

2012. márc. 11. 11:53
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Ellentmondásos.

Ez a természetes, hiszen egy ország kapcsolatát több ember és több esemény határozza meg.

Például utálhatjuk őket a jóvátételi törvényük miatt, bár ez nekik jobbára szimpla gazdasági és nem politikai kérdés.

Például nem utáljuk őket, mert nekik van Koszovójuk, nekünk van Vajdaságunk, és mindkettőre az a jó megoldás, ha ugyanabba a táborba (Unió) tartozunk.

2012. márc. 11. 11:55
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nos a szerb kormány nem utálja Magyarországot és állami szinten ez számít. A lakosság az már egy más kérdés, de valószínűleg nem lehet kijelenteni, hogy minden szerb egy soviniszta f*sz, szerintem vannak értelmes emberek is a szerbek között.
2012. márc. 11. 11:55
 6/14 anonim ***** válasza:
71%
Nincs ilyen, hogy egy ország utálja a másikat, felejtsük már el ezt.
2012. márc. 11. 12:41
 7/14 anonim ***** válasza:
75%

szerbiában éltem 2 évet,és utálják a magyarokat...

minden erővel azon vannak hogy kitaszítsák őket az országból,pl vajdasági magyarok közé rekesztik az összes cigányt,rendőrség nem segít nem is akarnak,magyar falvak semmilyen támogatást nem kapnak,nézz meg 10 szerbiai magyart,és nézz meg 10 szerbiai szerbet,ég és föld a különbség.

2012. márc. 11. 12:57
 8/14 N.Encike válasza:
4%
Nekem 3 évig volt szerb barátom.Utálják a magyarokat.Több okból is:ök szolga természetüek,megalázkodással és gerinctelenséggel érik el azt,amit akarnak.Rühellnek minket azért mert mi magyarok egyenes,becsületes emberek vagyunk.Minden szerb azt vallja,hogy a magyarok nem akarnak dolgozni.
2012. márc. 11. 17:40
 9/14 anonim ***** válasza:
82%
A szerb barátod is nagyon utálhatja a magyarokat, ha 3 évig veled volt (vagy tévedek és nem vagy magyar?) ...
2012. márc. 12. 11:57
 10/14 anonim ***** válasza:
61%
Ugyanmar vajdasagiakat kerdezz meg milyenek ne magyarorszagiakat ha atjon egy magyarorszagi es elkezd itt Nagy-Magyarorszagrol papolni meg Vajdasag visszacsatolasarol majd lesz szajbaveres.De amugy meg nem utaljak oket regebben csak a hulye poltikusok felnagyobitottak az ilyet meg nem egy soviniszta politikusuk volt es nem kopnek le mert magyar vagy.Bezzeg nem egy ismerosomet leszerbeztek Magyarorszagon elhihetitek nagyon "ertekeltuk" :D udv.
2012. márc. 13. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!