Végtére is mi a hivatalos álláspont a hetes számú WTC épületről?
Én anno olyat olvastam, hogy egy súlyos szerkezeti elem az ikertornyok valamelyikéből rázuhant az épületre, ezért az instabillá vált, és le kellett bontani. Ez eddig teljesen hihető, a gond ott van, hogy miért rakták az egész épület maradványait hajókra, és küldték el a távolkeletre?
A WTC ikertornyainak pedig nem szabadott volna úgy összeomlania, mint egy robbantással lebontott épületek.
Bitch please!
A torony azért dőlt össze, mert a hőtágulás hatására MEGNYÚLT és nem megolvadt acél tartóelemek addig feszültek (igen feszültek, mert acél hajlékony, nem, mint a vasbeton), ameddig ki nem robbantak gyakorlatilag az épületből szó szerint. Próbáld ki, hogy lazán fogsz az egyik kezedben egy vonalzót, a másik kezeddel pedig elkezded feszíteni, előbb utóbb ki fog pattanni a másik kezedből, vagy, ha erősen fogod akkor eltörik, mert ugye ez csak egy vonalzó. Na ezt képzeld el hatalmas acél tartóelemekkel. Ezek után az épület a saját súlya alatt összeesett.
Az építészmérnök nem tudom, hogyan nyilatkozhatott olyat, hogy ez kibír egy 747-est.
A WTC 7 tűzetek során rongálódott meg, ezért később elbontották.
"A WTC 7 tűzetek során rongálódott meg, ezért később elbontották."
Ezzel szemben: a WTC7 pont úgy omlott magába (profi "szanálási" technikával) mint a másik két épület. Szó sem volt "elbontásról". Feltételezhetően neki szánták azt gépet, amelyet valami becsúszott hiba miatt kénytelen voltak időközben lelőni. Amúgy valószínűleg ebben a volt a központja az egész akciónak, ezért mindenképpen meg kellet semmisíteni.
A torony azért dőlt össze, mert a hőtágulás hatására MEGNYÚLT és nem megolvadt acél tartóelemek addig feszültek (igen feszültek, mert acél hajlékony, nem, mint a vasbeton), ameddig ki nem robbantak gyakorlatilag az épületből szó szerint. Próbáld ki, hogy lazán fogsz az egyik kezedben egy vonalzót, a másik kezeddel pedig elkezded feszíteni, előbb utóbb ki fog pattanni a másik kezedből, vagy, ha erősen fogod akkor eltörik, mert ugye ez csak egy vonalzó. Na ezt képzeld el hatalmas acél tartóelemekkel. Ezek után az épület a saját súlya alatt összeesett."
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan? :D Olvasd át még egyszer és kapj a fejedhez, hogy ekkora marhaságot le tudtál írni...
A hetes épület kapcsán egyébként én is azon merengtem el, hogy a lebontásra szánt épületeknél minek használnak robbantási szakembereket és drága anyagokat?
Elegendő lenne odabent meggyújtani egy függönyt, aztán megvárni még összedől. :)
Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!