Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért hiszik még ma is sokan,...

Miért hiszik még ma is sokan, hogy Lenin egy úriember volt, aki jó rendszert alapozott meg és csak félrement a sztálini időkben?

Figyelt kérdés
2012. febr. 20. 20:04
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy egy történész nem fércmunkákat használ fel a kötetéhez, bármiről is szóljon. Vannak persze amatőrök ezen a pályán is, de őket nem kell komolyan venni. A szerzőm direkt olvasmányosra tervezte, hogy ne kelljen több száz oldalas tanulmány-kötettel kínlódnia annak, aki kézbe veszi.
2012. febr. 21. 16:23
 22/37 czkrisz ***** válasza:

2\21

tudnál nekem mondani egy jó lenin művet? kíváncsi vagyok rá milyen könyveket irt.

2012. febr. 22. 14:36
 23/37 anonim ***** válasza:
0%

Figyeljetek , én olvastam könyveit nagyon jól le van írva.

Lenin az igazi ember volt, nagyon hazafi volt. Sokan le fasisztázták, le kommunistáznak, közben azt se tudják ki ki volt. Hitler művében a Mein Kampf -ba is le volt írva ,hogy a fizikai munkát ,hogy lebecsülik. Ez a mai rendszerben is igaz.

Már a tizenévesek meghallják azt a nevet ,hogy Lenin akkor egyből szidják, pedig sok csak azt se tudják mit csinált vagy Hitlerre is igaz, a mai Tizenévesek inkább külföldi zenéket hallgatnak, hülyeségeket, írogatnak ki internetre pedig bele kéne mélyedni a politika művészetébe.

Éljen Lenin és Hitler!!!

2012. febr. 23. 19:32
 24/37 czkrisz ***** válasza:
0%

Utolsó

Hát te nem vagy normális. Az rendben van hogy lenintől az emberek feleslegesen irtóznak, de hitler??! Ember, hitler egy elmebeteg antiszemita volt. Tény hogy kultúrált volt, de az ő csettintésére öltek meg nem kevesebb mint 6millió zsidót. Az aki szereti hitlert az nincs tisztában azzal hogy kit is szeret valójában.

2012. febr. 23. 20:29
 25/37 anonim ***** válasza:
0%
De ezért is szeretem a népirtásaiért is.
2012. febr. 23. 20:39
 26/37 czkrisz ***** válasza:

Akkor rajtad nem lehet segíteni sajna.:(

Ez a baj a mai világgal, túl sok a fanatikus.

Szerintem 200 évbe sem fog telni és az eber kihal.

2012. febr. 23. 20:47
 27/37 czkrisz ***** válasza:
Ember* elnézést a félreírásért.
2012. febr. 23. 20:49
 28/37 A kérdező kommentje:
Kommentek alapján úgy látom, hogy sokan még mindig nincsenek tisztában Lenin valódi személyiségét illetően.
2012. febr. 24. 09:49
 29/37 anonim ***** válasza:
0%
Teljesen mindegy, a vita a laikusok számára nem Leninről szólnak, hanem a kommunizmus eszméjéről. A kommunizmus pedig nagyon vonzó azoknak, akik képtelenek teljesíteni. Annak, aki semmit nem tudott elérni, piszkosul jól hangzik, hogy elveszik a többiektől, amijük van. Magyarországon a gyöpös kommunista még azt sem várja el, hogy neki adják az elvett javakat, csak hogy a másiknak se legyen több.
2012. febr. 27. 18:24
 30/37 anonim ***** válasza:

"A kommunizmus pedig nagyon vonzó azoknak, akik képtelenek teljesíteni."

Nagyon szép elmélet, de a gyakorlat más volt.

Vicces lett volna ezt a dumát mondjuk 1920-ban előadnod egy bolsevik forradalmárnak. Jó esetben megúsztad volna egy akkora pofonnal, hogy úgy kellett volna felmosni a földről hideg vízzel.

Ezek az emberek többnyire 1905/7 óta vagy még korább óta konspiráltak, illegális röplapokat terjesztettek, sztrájkokat szerveztek, lebuktak, éveket ültek börtönben, megszöktek, emigráltak, hamis papírokkal fel-alá utazgattak, utcai csatákban vettek részt, aztán később harcoltak a világháborúban, lázították a katonákat és munkásokat, harcoltak a polgárháborúban, aztán közigazgatási funkciókat kaptak, olyan veszélyes és nehéz tevékenységekben vettek részt éveken át, amit elképzelni is nehéz egy mai átlagembernek.

A bolsevik forradalmat nem idealista entellektüellek csinálták, és nem is lumpenek, hanem harcedzett és nagyon brutális forradalmárok. Többek között azért is volt ennyire erőszakos a forradalom és a rezsim, amit kiépítettek.

2012. febr. 27. 20:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!