Miért hiszik még ma is sokan, hogy Lenin egy úriember volt, aki jó rendszert alapozott meg és csak félrement a sztálini időkben?
2\21
tudnál nekem mondani egy jó lenin művet? kíváncsi vagyok rá milyen könyveket irt.
Figyeljetek , én olvastam könyveit nagyon jól le van írva.
Lenin az igazi ember volt, nagyon hazafi volt. Sokan le fasisztázták, le kommunistáznak, közben azt se tudják ki ki volt. Hitler művében a Mein Kampf -ba is le volt írva ,hogy a fizikai munkát ,hogy lebecsülik. Ez a mai rendszerben is igaz.
Már a tizenévesek meghallják azt a nevet ,hogy Lenin akkor egyből szidják, pedig sok csak azt se tudják mit csinált vagy Hitlerre is igaz, a mai Tizenévesek inkább külföldi zenéket hallgatnak, hülyeségeket, írogatnak ki internetre pedig bele kéne mélyedni a politika művészetébe.
Éljen Lenin és Hitler!!!
Utolsó
Hát te nem vagy normális. Az rendben van hogy lenintől az emberek feleslegesen irtóznak, de hitler??! Ember, hitler egy elmebeteg antiszemita volt. Tény hogy kultúrált volt, de az ő csettintésére öltek meg nem kevesebb mint 6millió zsidót. Az aki szereti hitlert az nincs tisztában azzal hogy kit is szeret valójában.
Akkor rajtad nem lehet segíteni sajna.:(
Ez a baj a mai világgal, túl sok a fanatikus.
Szerintem 200 évbe sem fog telni és az eber kihal.
"A kommunizmus pedig nagyon vonzó azoknak, akik képtelenek teljesíteni."
Nagyon szép elmélet, de a gyakorlat más volt.
Vicces lett volna ezt a dumát mondjuk 1920-ban előadnod egy bolsevik forradalmárnak. Jó esetben megúsztad volna egy akkora pofonnal, hogy úgy kellett volna felmosni a földről hideg vízzel.
Ezek az emberek többnyire 1905/7 óta vagy még korább óta konspiráltak, illegális röplapokat terjesztettek, sztrájkokat szerveztek, lebuktak, éveket ültek börtönben, megszöktek, emigráltak, hamis papírokkal fel-alá utazgattak, utcai csatákban vettek részt, aztán később harcoltak a világháborúban, lázították a katonákat és munkásokat, harcoltak a polgárháborúban, aztán közigazgatási funkciókat kaptak, olyan veszélyes és nehéz tevékenységekben vettek részt éveken át, amit elképzelni is nehéz egy mai átlagembernek.
A bolsevik forradalmat nem idealista entellektüellek csinálták, és nem is lumpenek, hanem harcedzett és nagyon brutális forradalmárok. Többek között azért is volt ennyire erőszakos a forradalom és a rezsim, amit kiépítettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!