Az USA-ban miért van akkora jelentősége az abortusz-kérdésnek, hogy politikai karrierek törnek ketté miatta?
"A kérdésnek arra a részére hogy az USA-ban miert van jelentösége az abortusz kérdésnek talán több oka is van.Viszont szerintem a világon mindenütt nagy jelentöséget kellene tulajdonítani ennek a kérdésnek,mert a magzat már megszületése elött is élet."
S akkor ne is maszturbáljunk, igaz? A kamasz fiúk 100%-a (na jó, 99,9%, akiket nem kasztráltak) gonosz, bűnös, az ördöggel cimborál és a pokolra jut.
Ez tényleg nagyon szép.
Csak hát a kompetencia kérdése. Hát tudod én már vagy 40'000-szer ettem (vagy többször). Akkor holnaptól én dönthetek étkezési kérdésekben és már tudományosan (is) fel vagyok készülve a témából?
21:41,
Amikor a magzat már nem csak egy sejtcsomó, hanem valóban vannak életjelei, onnan már nem lehet abortuszt végezni, nem véletlenül van meg a határ, ameddig el lehet vetettni. (Utána rendkívül indokolt esetben csak.)
Viszont a legtöbben egy osztódó sejtcsomót védenek rendkívül módon, aminek semmi, de semmi érzése nincs. Profán hasonlattal nem több, mint egy rákos sejttömeg: osztódik a szervezeten belül a szervezet erőforrásait használva. És ennyi. Amikor a magzat már mozog, és vannak valódi, emberszintű életfunkciói, őt már nem lehet elvetetni semmilyen országban sem.
tegnap 21:41
Valóban nem, mivel férfi vagyok. Viszont te nagyon tévedsz, ui. az abortusz elvégzését csak egy bizonyos ideig engedélyezik. És ahogy más is írta ez idő alatt a "magzat" nem több élettelen, nem érző sejteknél.
"Viszont te nagyon tévedsz, ui. az abortusz elvégzését csak egy bizonyos ideig engedélyezik. És ahogy más is írta ez idő alatt a "magzat" nem több élettelen, nem érző sejteknél."
[link] - "a szülésig (a növekedés, érés időszakában) magzatnak nevezik"
[link] -
"A legkisebb olyan biológiai rendszert, amely már önállóan életjelenségeket mutat, sejtnek nevezzük."
Csak hogy tudd, miről beszélsz.
A határ pedig eléggé önkényes, tény, hogy 16 darab sejtet megölni nem okoz akkora szenvedést, de egyszer olvastam egy cikket arról, hogy a még legálisan abortálható korú magzatok mit tudnak már/mire képesek.
Egyébként létezik egy ritka betegség, amelynek hatására az ember soha nem érez fájdalmat. Az ilyen embert vajon etikus megölni? Hiszen fizikai szenvedést nem okoznánk vele neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!