Fel tudnátok nekem sorolni, milyen pozitív oldalai voltak a kommunizmusnak?
"Volt munka,de mivel kötelező volt ezért büdös is."
Na és milyen munka volt? Olyan, amit akkor öt ember végzett el, most meg egy? Vagy olyan, hogy az egyik ásott egy lyukat, a másik betömte, és örültek, hogy volt munkájuk? Remek...
"mindenki számára kiszámítható, biztos jövő"
Mindenki számára biztosított volt a sz*r, sehova sem mutató, pocsék életkörülmények közötti jövő. Hurrá.
"Például az emberek egyenlőek a bőségben élnek"
Olyan bőségben éltem, hogy tizenkét éves koromig nem volt fűtés a panellakásban, amit a lerombolt házunk helyére építettek, érzéstelenítés nélkül kezelt a fogorvos, éjjeli háromkor kellett kiállni a sorba, hogy egy liter tejet kaphass, és mindenki baromi egyenlő volt a párttitkár elvtársakkal, akik mindeközben luxusban éltek. F*sza.
Kiterjesztette az oktatást, az egészségügyet és a szociális gondoskodást (gyerekintézmények, nyugdíj). Akkoriban ezek magyarországi változatai Európa élvonalában voltak, és "piaci alapon" nehéz lett volna ekkora átcsoportosítást végrehajtani. Amint visszahozták a "piaci alapokat", rögtön el is kezdték szétverni őket.
Felszámolta a katolikus egyház társadalmi, politikai és gazdasági túlhatalmát. Ha van valami jó eredménye a kommunizmusnak, akkor ez az. Kár, hogy ezt is rögtön a gengszterváltás után a visszájára fordították, de ebben még korántsem értek el átütő sikert a retrográd erők.
Jókora külföldi piaccal ajándékozta meg termékeinket.
DISCLAIMER: Amúgy utálom a kommunistákat (illetve azokat, akik a marxi gondolatokat a saját önös kis hatalmi vágyaik kitombolásának ideológiai alapjává tették), akik elvesztegették az uralmuk alá került országok majdnem minden lehetőségét (ld. a különbségeket Magyarország és Ausztria között); a kevés felsorolt pozitívum nem ellensúlyozza sem a máig kiheveretlen rombolást, amit véghezvittek, sem módszereik aljasságát és erőszakosságát. Remélem, előbb-utóbb minden nyomukat és utódszervezetüket eltöröljük (beleértve a Fideszt is, Pozsgaystul, Matolcsystul). De ezeket a fentebbi eredményeket nem tudom elvitatni tőlük.
Én ebben hiszek,eléggé pozitív,bár eléggé utópisztikus is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!