Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Iránnak miért olyan nagy az arca?

Iránnak miért olyan nagy az arca?

Figyelt kérdés

Nem kérek ilyen "cionista hadjárat" típusú írásokat.

Nézzük reálisan a dolgokat: Irán lakossága kevesebb, mint Németországé. Igaz, hogy ügyelnek a hadseregükre, illetve ráfeküdtek az aszimmetrikus hadviselésre, de ez még mindig nem elegendő.

Most nem is az izraeli hadsereget kell összehasonlítani az iránival. Bár már ott is kétséges Irán győzelme, csak az izraeli katonai tesztek sikerei nem igazán jutnak el a magyar sajtóba.

Viszont azzal, hogy Irán lezárja a Hormuzi-szorost, nem Izraellel kerülnek szembe, hanem Amerikával és az EU-val, tehát a két legnagyobb hatalommal.

Kína is függ ettől a kettőtől. Maximum annyiban segít Iránnak, hogy nem vezet be embargót. Azt pedig nem is értem, hogy Oroszország miért merül fel minden Iránnal kapcsolatos témában, mint az USA ellensége. Az oroszok sem bolondok, ráadásul értelmetlen lenne. Most nem őt támadják, szeretetből pedig nem fognak beavatkozni a háborúba.

Ráadásul Iránt még a többi Közel-Keleti ország sem szereti. Egyrészt a vallás miatt, másrészt a hatalmi törekvései miatt. Eleve a perzsák egy nagyon nagy részének nem tetszik a rezsim, tehát nagy lenne a belső ellenállás. És még nem beszéltem az ott élő nemzetiségekről.

Akkor jogosan merül fel a kérdés: Az Iráni vezetés miben reménykedik? Szövetségesek nélkül, lényegében az egész világgal szembemennek.

Nem lenne egyszerűbb leállítani az atomprogramjukat? Ha tényleg békés, és csak energiát akarnak előállítani, akkor az atomnak elég sok alternatívája van. Nem hiszem el, hogy az atomprogram miatti embargó jobban megéri nekik, mint pénzt fektetni vmi alternatív energiaforrásba.

Szerintem az iráni vezetés nincs tisztában a saját korlátaival.

2012. jan. 23. 18:50
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

"Azt valójában orosz műszerekkel szedték le. Mivel még csak "kísérleti" fázisban volt, ezért maguk a műszerészek is oroszok volták. Mondhatjuk, hogy a rakétát nem Irán szedte le, hanem Oroszország, csak perzsa földön."

Ezt honnan vetted?

"Az a vagány cirkálórakéta a shahab 3. Ezt a rakétát lemásolták az izraeliek, és megnézték, hogy az izraeli rakéta(hetz2) képes-e semlegesíteni. Az eredmény egy határozott igen volt."

Hát ezt?

A Shahab-3 a koreaiak Jongdong föld-levegő rakétájának a továbbfejlesztett változata. A hatótávolsága a 2000 Km-t is meghaladja.

Van még a Kavosgar ez föld-föld rakéta és a Qiam, meg a Fateh. Ezek 110 és 120 Km hatótávolságúak.

A torpedó naszádok, amiket nemrégiben mutattak be a Seraj és a Zolfqar. Ezek rendelkeznek Fadzsar-3 cirkálórakétákkal is, amikről irtam, 360 Km/h sebességgel szállnak olyan alacsony magasságban, amit a radar nem lát. Illetve képesek a célt elérve a magasba szökellni, majd magasból becsapódva akár még tengeralattjárókat is megsemmisíteni.

Van olyan csapatszállító "repülő csónakjuk" is, ami 100-120 csomóval egy zászlóaljnyi katonát képes elszállítani. Ez valószínűleg orosz technológián alapuló fejlesztés.

De már bocsásson meg a világ! Melyik az a katonai hatalom amelyik nem egy már meglévő fejlesztést tökéletesít tovább? És ki az a hülye, aki még elhiszi, hogy az atombomba az egyetlen olyan fegyver, ami veszélyes a szomszédra, de rám nem ha bevetem? Sokkal erősebb lesz Irán, ha nem tudják megtámadni, bármilyen támadást vissza tud verni. Ez szúrja a térséget ellenőrizni akaró USA és barátai szemét. Az állítólagos tömegpusztító fegyvert gyártó diktatúrákról pedig itt találhatsz egy érdekes cikket: www.hhrf.org/erdelyinaplo/cikk_nyomtatas.php?id_cikk=5074

2012. febr. 5. 11:39
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Bambanyul, en nem vagyok ilyen tajekozott a harci eszkozokben, mint te (persze csak akkor, ha tenyleg ismered is azokat a fegyvereket, es nem csak a propaganda szolamait papagalyozod).

Azt viszont, hogy a lemasolt irani raketat az izraeliek megsemmisitettek, az SAJAT SZEMEMMEL LATTAM. Persze, amikor - turista csoport vezetojekent Izraelben - lattam az egen a ket szembe szaguldo fenycsikot es a villanast, meg utana a csiknyomokat, nem tudtam, hogy mi az. Hogy mit lattunk, azt csak este ertettuk meg, amikor a szallodaban a hiradot nezve lattuk a jelentest.

2012. febr. 5. 12:24
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Hozzateszem meg, hogy azt senki nem vonja ketsegbe, hogy Irannak NAGYON JELENTOS hadereje van. Es azt sem, hogy az utolso ket evben Iran eroltett menetben szereli fel NAGYON FEJLETT eszkozokkel a Hizballat es a Hamaszt. Vilagos, hogy ha Izrael megtamadja az irani ATOMFEGYVER BAZISOKAT, akkor Iran utasitast ad a csatlosainak az IZRAELI CIVIL LAKOSSAG bombazasara.
2012. febr. 5. 12:29
 24/28 anonim ***** válasza:
51%

Nem, nem a proganda szöveget "papagájozom".

"Azt viszont, hogy a lemasolt irani raketat az izraeliek megsemmisitettek, az SAJAT SZEMEMMEL LATTAM. Persze, amikor - turista csoport vezetojekent Izraelben - lattam az egen a ket szembe szaguldo fenycsikot es a villanast, meg utana a csiknyomokat, nem tudtam, hogy mi az. Hogy mit lattunk, azt csak este ertettuk meg, amikor a szallodaban a hiradot nezve lattuk a jelentest."

Két kondenzcsík látványa még nem azt jelenti, hogy a saját szemeddel láttad az iráni rakétát. Az izraeli hadsereg időnként lepuffant Patriot rakétákkal az égről a Gázai övezetből kilőtt rakétákat, demonstrálva ezzel, hogy milyen jól meg tudják védeni a lakosságot. Csak azt nem értem, hogy akkor miért hagynak egyet-kettőt lakott településekre hullani? Csak nem azért, hogy táplálják a terroristákkal szemben érzett gyűlöletet?

"Hozzateszem meg, hogy azt senki nem vonja ketsegbe, hogy Irannak NAGYON JELENTOS hadereje van. Es azt sem, hogy az utolso ket evben Iran eroltett menetben szereli fel NAGYON FEJLETT eszkozokkel a Hizballat es a Hamaszt. Vilagos, hogy ha Izrael megtamadja az irani ATOMFEGYVER BAZISOKAT, akkor Iran utasitast ad a csatlosainak az IZRAELI CIVIL LAKOSSAG bombazasara."

Én pedig azt tenném ehhez hozzá: Irán már régen megtehette volna, hogy bármelyik szomszédjára csapást mérjen. Ehhez nem kell atombomba. Ha valaki atomcsapást mérne az Öböl bármelyik államára, azzal saját magára is csapást mérne. Kinek kellene egy sugárfertőzött terület? Mégis: mikor támadt Irán valakire? Ellenben amerikai (és állítólag francia ) uszításra Irak másfél évtizedig gyilkolta őket. Izrael is rátámadt már. Természetes, hogy ezért nem kezdeményeznek összeborulást Izrael cionista vezetőivel. Nekem sem szívem csücske a ian slota féle szlovák politikus. De ettől még nyugodtan sétálok Kassán, beszélgetek a helyi tótokkal a közértben. De nem rúgok bele a békéscsabai tótokba sem és nem ripakodok rá a bükki településeken senkire, ha tótul beszél. Nem fog egy perzsa sem belerúgni senkibe csak azért, mert zsidó.

Egy hegy gyomrában épült fel a dúsítómű? Akkor már bomba készül? Atyavilág! Az egész térség földrengésveszélyes terület nem? Nem beszélve arról, hogy Izraeli politikusok kijelentették: le akarják azt is bombázni. A jelenleg legolcsóbban, hatalmas mennyiségben előállítható villamosenergia az atomenergia. Olcsóbb nincs, csak zöldebb van.

Izraelre az egyetlen veszélyt az USA és a pénzpiaci hiénákkal és az olajmágnásokkal kollaboráló izraeli vezetők jelentik. Ha széles körben teret nyer az alternatív energia és az olaj iránti kereslet zuhanni kezd, úgy már nem lesz érdekük a térség feletti ellenőrzés joga, nem lesz miért érdekük a térség destabilizálása, úgy elhúzzák a csíkot onnan a fentebb elmítettek, mint a gyorsvonat. Izraelt és lakosait ott hagyják koncnak, miután a térség összes muzulmán állam gyűlöletét kiérdemelték. Ez pár éven belül be is következhet. Ez történt amikor Hitler hatalomra jutott, és az események kontrollálhatatlanná váltak.(ezt nem én találtam ki) A tőkésebbje lelépett az USA-ba hallgattak, vagy ha meg is szólaltak akkor bagatellizálták a Németországból érkező híradásokat. Egy-két év múlva pedig tanítók, orvosok, tisztviselők, mesteremberek milliói estek az embertelen gyűlölet áldozatául. Ismerős ugye a mondás? " A történelem időről időre ismétli magát."

2012. febr. 6. 19:21
 25/28 anonim ***** válasza:

Bambanyul, igazan kedves vagy, hogy igy aggodsz az izraeliekert. Ne tedd! Megvedik ok magukat, hidd el. Tobb kulonbozo arab tamadast visszavertek egyedul, barmifele segitseg nelkul, es most, Irannal szemben sem szamitanak az USA segitsegere. Nem gogbol vagy effelebol, hanem realitasbol. Te sem gondolod ugye, hogy Obama valasztasi evben beszall barmifele haboruba.

Szoval ne feltsd oket, eleg tokos gyerekek azok.

2012. febr. 6. 20:00
 26/28 anonim ***** válasza:

Bambanyul, igazan kedves vagy, hogy igy aggodsz az izraeliekert. Ne tedd! Megvedik ok magukat, hidd el. Tobb kulonbozo arab tamadast visszavertek egyedul, barmifele segitseg nelkul, es most, Irannal szemben sem szamitanak az USA segitsegere. Nem gogbol vagy effelebol, hanem realitasbol. Te sem gondolod ugye, hogy Obama valasztasi evben beszall barmifele haboruba.

Szoval ne feltsd oket, eleg tokos gyerekek azok.

Félreérted. Nem aggódom, csak sajnálom az egyszerű embereket hogy simán hagyják magukat félrevezetni. Elhitték, hogy ott van az ígéret földje, ott kell élniük Megvédik magukat? Nem. Nem fogják magukat megvédeni, nem fogja őket senki sem megvédeni. Akik érzik a veszélyt, azok időben el fognak onnan menni. De akiknek nem lesz hova menniük, nos azokról inkább nem mondok semmit. A térség minden dühe rájuk fog zúdulni. A felelősök meg majd a világ másik végéről fognak kígyót-békát kiabálni a nagyvilágba. Így szokták. Nem?

2012. febr. 8. 14:23
 27/28 anonim ***** válasza:
74%

Nem tudom, hogy miert hiszed, hogy a zsidok ne ismernek azt az erzest, hogy HAZA.

Gomdolod, hogy csak mi magyarok erezzuk, hogy szamukra van igeret foldje, (szamunkra ez MO,) es itt kell elnunk?

2012. febr. 9. 06:42
 28/28 anonim ***** válasza:
Ne is haragudj, de én nem mondtam, hogy nem ismerhetik azt az érzést, hogy haza. Nem is gondoltam ilyet. DE!!! Nekem, számomra teljesen mindegy, hogy milyen vallású valaki. Mindegy, milyen nemzetiségű. Számomra az a haza, ahol születtem. Ahol a szüleim születtek, ahol a nagyszüleim születtek. Az a föld, amelynek kenyerét eszem, aminek a vizét iszom, ahol először szívtam magamba a levegőt. Magyar ember van zsidó, katolikus, református, evangelikus, muszlim, vagy a csuda tudja, milyen hitű még. De ha kell küzdjön is azért a hazáért, amelynek gyermeke. Szóval ne próbálj azzal etetni, hogy ha valaki zsidó, akkor az csak Izraelben lehet az, mert az a hazája. Miért? A palesztinnak nem a hazája? Az nem ragaszkodhat hozzá? Nem küzdhet érte? Egy magyarországi zsidó hitű nem ér annyit mint egy katolikus? Nem értem, miért kell úgy beállítani egy ugyanolyan embert, mint egy másikat, mintha azt a hite valami különleges képességgel ruházná fel. Ennek csak az issza meg a levét, aki ezt el is hiszi magáról, de amikor majd bajba kerül senki nem fogja megvédeni. Erről beszéltem. Akik uszítják az izraelieket, azok majd szépen lassan meg fognak lapulni, ha jön a baj. Mindegy. Ide hazajöhetnek bármikor, akik még nem felejtették el, honnan indultak. Jönnek is egyébként, csak arról nm nagyon szeretnek írogatni a sajtóban.
2012. febr. 9. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!