Kína megvédi Irán akkor is, ha ez a harmadik világháborúhoz vezet. Vélemények?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ugq-K..
Szerintem ha az Egyesült Államokban nem Ron Paul lesz az elnök, akkor készülhetünk a harmadik -- és egyben utolsó -- világháborúra.
"Meg mint mondtam, Kína dollármilliárdokat fektetett be Iránban. "
Líbiában is komoly érdekeltségei voltak/vannak Kínának, mégis hagyta Kadhafit veszni.
Nyilvánvaló, hogy Irán kőolajára, földgázára Kínának nagyon nagy szüksége van, de ez szintén nem feltételezi a mostani teheráni-kormányzat támogatását. Az új iráni kormánnyal, vagy az Irán helyén esetleg létrejövő utódállamok vezetésével Peking meglehet, hogy sokkal előnyösebb üzleteket köthet majd.
Az öböl/szoros elaknásítását akarja Irán..Na, azért az nem venné
ki magát jól semmilyen irányban sem,
ha Irán nemzetközi vizeket aknásítana
el, ezzel lehetetlenné téve a
kereskedelmi hajózást - ezzel Kínára is
hatalmas csapást mérne..
Kínának olaj kell. Irán viszonylag elérhető távolságban van nekik. Kínának pénzfeleslege van, bármennyi olajat tud venni.
Úgy tudom az EU-s embargós olajat már át is vették.
Kína csak bizonyos mértékig akarja és tudja megvédeni Irakot.
Kína több évezredre visszamenőleg mindig csak a saját érdekeit tartotta szem előtt.
Hátországként biztosan segítené Irakot, de csak egy bizonyos pontig.
Katonailag sem teljesen felkészült még egy komolyabb háborúra Amerika és Izrael ellen.
Pakisztán, Afganisztán, talán még India is Irán mellé állna. Az oroszok is inkább Iránhoz húznak. Később csatlakoznának az arab országok, a végén jönne Európa...
Szerintem ez a forgatókönyv és remélem egyetlenegy betű sem fog megvalósulni belőle....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!