Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Kína megvédi Irán akkor is,...

Kína megvédi Irán akkor is, ha ez a harmadik világháborúhoz vezet. Vélemények?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ugq-K..

Szerintem ha az Egyesült Államokban nem Ron Paul lesz az elnök, akkor készülhetünk a harmadik -- és egyben utolsó -- világháborúra.

2012. jan. 15. 22:28
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Geithner most járt Kínában. Mivel ő ott járt egyetemre, beszéli a nyelvet, ő a legalkalmasabb, hogy rábeszélje a kínaiakat az Irán elleni szankciókra - nem sikerült neki. Kína az utóbbi években rengeteg pénzt fektetett be Iránban infrastruktúrába, ezt nem fogják veszni hagyni.
2012. jan. 15. 23:05
 22/38 A kérdező kommentje:

Ki vagy te, hogy megítéld, hogy mi normális, és mi nem? Ha nem vagy moderátor (márpedig azt kétlem), akkor semmi jogod nincs bíráskodni mások kérdése felett. Másrészt meg a normális relatív fogalom. Nem szeretem magam ismételni, de még egyszer leírom, mert látom, hogy nem volt gyerekszobád: amennyiben nem tudsz érdemben válaszolni egy kérdésre, ne válaszolj rá egyáltalán. Ha problémád van egy kérdéssel, jelentsd.

Köszönöm.

2012. jan. 15. 23:08
 23/38 anonim ***** válasza:
43%

"akkor semmi jogod nincs bíráskodni mások kérdése felett"

Már hogyne lenne jogom, pont úgy mint mindenkinek ezen az oldalon. Ehhez a kérdéshez a válaszom pedig érdemi volt. Főleg ha a mellékelt írásodat is odaveszem.

2012. jan. 15. 23:11
 24/38 A kérdező kommentje:
Az érdemi válasz egy érvekkel alátámasztott, logikus eszmefuttatás, mely relevanciával bír az adott témában. A te válaszod ennek az ellentéte: egy egyszerű, személyem ellen irányuló sértés.
2012. jan. 15. 23:15
 25/38 anonim ***** válasza:
A kérdésed pedig mindenki ellen irányul, mert olyan agyatlannak nézel másokat, hogy ezzel komolyan foglalkoznak.
2012. jan. 15. 23:22
 26/38 anonim ***** válasza:
Már bocsi,én nem képzelem magamat agyatlannak és mégis szoktam ilyen dolgokkal foglalkozni!
2012. jan. 15. 23:24
 27/38 anonim ***** válasza:

Asszem Iránt beáldozza Kína a világ és saját érdekében.

Ha észre vetted volna, Kína az utóbbi évtizedekben nem egy visító agresszív állatot alakít mint az USA vagy kistesója, hanem trójai falovat. Türelmesen kivár, beférkőzik mindenhova, minden értelemben. EZ Kína taktikája.

2012. jan. 15. 23:32
 28/38 anonim ***** válasza:
83%
Kína sem védi meg Iránt, Oroszország sem védi meg Iránt, a többi iszlám ország sem védi meg Iránt. Törődjetek bele.
2012. jan. 16. 00:17
 29/38 anonim ***** válasza:
39%
Hozzátartozik, hogy az egész közel-kelet sőt még maga Irán lakosai is utálják azt az államalakulatot.
2012. jan. 16. 00:26
 30/38 A kérdező kommentje:

Ez nem beletörődés. Én nem pártszimpátia és ideológia alapján válogatom meg, hogy miben higgyen. Igazából nem is "szurkolok" senkinek (másokkal ellentétben ezen az oldalon), csak a tények érdekelnek.

Azt ugye mind tudjuk, hogy Kína rengeteg olajat használ, és az igénye egyre nő. Azt is tudjuk, hogy az öböl menti arab országok mind Amerika szövetségesei. Melyik országok voltak eddig függetlenek, és szállítottak volna olajat Kínának akkor is, ha a jövőben elmérgesedik a két ország kapcsolata? Líbia és Irán. Líbia -- mint tudjuk -- kiesett, vagyis nagy valószínűséggel, mint azt Irak esetében is láthattuk, egy nyugatbarát bábkormányt kap.

Az egyetlen, Egyesült Államoktól független olajexportőr így Irán marad. Kína -- bár türelmes -- egyszerűen nem kockáztathat. Ha az amerikaiak megtámadják és legyőzik Iránt, akkor Kína csak és kizárólag Amerika bábjaitól tudja majd beszerezni az olajat (Venezuela egyedül nem tudja kiszolgálni az ázsiai nagyhatalom igényeit). Ez mit jelentene? Kína gazdasági függésbe kerülne az Egyesült Államoktól.

Meg mint mondtam, Kína dollármilliárdokat fektetett be Iránban. Ez a két dolog nehéz helyzetbe sodorja Kínát, mert bár gazdaságilag már nagyhatalom, katonailag csak regionális konfliktusokat tud kezelni, mivel (az atomfegyverei kivételével) nem nagyon vannak olyan eszközei, melyekkel távolsági háborút vívhat - pláne nem az amerikaiak ellen.

2012. jan. 16. 02:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!