Szerinted az USA-ba vagy Magyarországon vannak jobb törvények, törvényhozások?
pl. ha az USA-ba betörnek hozzád, simán lelőheted az illetőt, mivel magadat véded
de viszont ha Magyarországon betörnek hozzád ha lelövöd, még te kerülsz börtönbe (mondjuk ha hajnali 3kor rádrúgják az ajtót az nem kávézni akar)
ez egy példa a sokból.
igen sajnos, itt még 2 figyelmeztető lövést kell a rendőrnek leadnia, utána is csak a láb alsó részébe lőhet
most kérdezem én, ennyi idő alatt nem ölik meg a rendőrt?!
meg itt lefizetheted a rendőrt, elküldheted melegebb éghajlatra, ha az USA-ba ilyet csinálnál felb.sznának a motorháztetőre egy bilincs, és visznek be a kapitányságra.
:Dhehehe
az is jogos
Attól függ...
Az önvédelmi szempontból, azért jogos, hogy nem kell már minden jöttment betörőt csakúgy lelőni, mint egy kutyát, az nem arányos. Az tényleg hülyeség, hogy magyar jogrend szerint az önvédelemnek kb. egyenlőnek kell lennie, azaz késes támadó ellen nem védekezhetsz lőfegyverrel. Szerintem szándék szerint kellene megítélni, azaz ha alkalmas élet kioltására, akkor esetleg a védelem is lehessen rá alkalmas.
Más kérdés, hogy önvédelmi fegyverként a lőfegyver alkalmatlan másik lőfegyver ellen. Irdatlan sok gyakorlás, tapasztalat és hidegvér kell, hogy lőfegyveres támadót pisztollyal leszerelj. Jobb esetben eltalálsz egy artériát, abból is percek alatt vérzik ki az illető, addig ő is lead pár lövést. Késes támadót persze elrettenthetsz pisztollyal, de az is tendencia, hogy az emberek többsége általában saját családtagjait lövi agyon, vagy a gyerek megtalálja a pisztolyt és véletlen öngyilkos lesz. Az átlag polgár ráadásul nem elég profi ahhoz, hogy lőfegyverrel hárítson el egy betörést, a vége úgyis az lesz, hogy a fegyvert elszedik tőle, és jól agyonlövik vele. Itt már a fegyvertartásrészhez is elkalandoztam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!