Ki volt eddig a legsikeresebb amerikai elnök szerintetek?
"Ezek a háborúk is a túlélésért folytak, a rendszer, az ideológia túléléséért."
Akik akkor benne voltak, azok úgy érezték, hogy élethalálharc van, még akkor is, ha a felszínen időnként mosolydiplomácia volt.
Ma meg már tudjuk, hogy a szovjet zóna teljesen esélytelen volt ebben a versengésben, a nyugatiak sokszorosan túlbecsülték a szovjetek erejét, amikor rémüldöztek tőle.
Nyugati nézőpontról egyszerűen ki kellett tartani, amíg a szovjet zóna össze nem omlik (mondjuk pont ezt azért meg is fogalmazták, ez a containment).
Ha a nyugat elbukta volna Taiwant, Dél-Koreát és Malajziát, az sem változtatott volna a hidegháború kimenetelén. Ezért nem szeretem a hidegháború túlhangsúlyozását.
Roosevelt.többször is megválasztották.
a 2.világháború és a nagy gazdasági válság idején volt elnök és nagyon népszerű és sikeres elnök volt.
A sikeresség több mutató által mérhető dolog. Valóban mást jelent más-más korokban és helyzetekben.
Az én személyes kedvencem John Adams, nélküle ma elképzelhető, hogy nem is létezne az USA. Hogy az jobb lenne-e vagy sem, más kérdés...
Szerintem Reagan.
A kitűnő gazdasági lépéseivel az USA olyan előnyre tett szert, amit a Szovjetunió már nem tudott követni. Neki köszönhető a pénzügyi fellendülés, illetve(egyes feltételezések szerint) legalább 10 évvel meggyorsította a kommunizmus bedőlését.
Barack Obama!!
Jólvanna,csak vicceltem..
a nagy hadúr kommandante Bush!!! :) csak vicc
16/18 Reagan reklámfilmekben szerepelt és a FED bábja volt, azt se tudta mi az a politika!
Szerintem: Washington, Jefferson, Lincoln, Kennedy, Roosevelt
Szerintem Abeaham Lincoln (nekem ô a kedvencem és az egyik példaképem), mer
t sokmindent tett a rabszolgák felszabadításáért, emellett a színesbôrûek sokmindent köszönhetnek tôle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!