Miért csatoltak el több millió magyart 1920. június 4-én?
"Már bocs, de a háborút tényleg mi (azaz pontosabban az Osztrák-Magyar Monarchia) kezdtük el. "
Én ezt nem is vitatom. Csak éppen azt mondom, hogy önmagában ezt a háborút még nem volt sem bűn, sem hiba elkezdeni. Egyetlen nagyhatalom sem tűrte volna el egy idő után azt az állandó ellenséges felforgató tevékenységet, amelyet a szerbek műveltek a Monarchia ellenében.
A végzetes hibát a németek követték el, akik szükségtelenül összehoztak egy világháborút egy olyan ellenséges koalícióval, amellyel szemben a központi hatalmaknak nem volt esélyük a győzelemre.
"Lenin elvtárs nevezte először Trianont imperialista rablóbékének!!!
"
aztán az ő elvtársai meg magyarok ezreit gyilkolták le.
22/22
Azért még a helyzetett láthatta tisztán az elvtárs. Egyébként a bécsi döntést is elsőként a Szovietúnió ismerte el(ha jól tudom?), meg a Tiso féle Szlovák államot is.
azért, mert a gazdasági-stratégiai szempontok felülírták az etnikai viszonyokat
történelemből tanulnod kellett, mit nem értesz rajta, világosan le van írva minden....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!