Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Svájc tervezi a csatlakozást...

Svájc tervezi a csatlakozást az Európai Unióhoz? Ha igen, már folynak a tárgyalások?

Figyelt kérdés
2009. máj. 14. 20:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Dehogyis! Svájcnak eszében sincs csatlakozni az EU-hoz! Viszont december körül olvastam egy politikai újságban -aminek most nem jut eszembe a neve- hogy a csatlakozást valamilyen övezethez tervezi (talán schengeni?). Az biztos, hogy azt olvastam, hogy ha csatlakoznak, meg fogja nyitni a határait 15 régi eu-s tagállam felé, így tehát Magyarország például kimarad a szórásból. Azonban nem tudom, hogyan döntöttek az ügyről és lesz-e belőle valami. Az EU-hoz azonban biztos nem fog csatlakozni.

A csatlakozásra váró országok jelen pillanatban Horvátország és Törökország. (Bár az utóbbi Nagy-Britanniával egyszerre adta be a csatlakozási kérelmét először, szóval erős a gyanúm, hogy ebből megint nem lesz semmi)

2009. máj. 26. 21:18
 12/13 anonim ***** válasza:
83%
Remélem nem fog belépni!
2009. szept. 7. 19:55
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem tervezi,mivel az alapító alkotmányukba bele van foglalva,hogy akármi legyen, az országnak függetlennek kell maradnia mindenféle szövetségtől.

Mellesleg, gondolj bele mindenki ott tárolja a pénzét, ezért nem volt még svájc több mint 800 éves történelmében még egyszer sem háború.

2010. febr. 2. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!