A német a mai napig ilyen fontos nyelv?
igen
kínaiaknak is tanítják
volt szomszédom goethe intézetben tanít, és mindig ki kellett mennie kínába, tanítani kínaiakat németre
19:33
"Nem fontos nyelv. Nem beszélik sok helyen."
Fontos nyelv, sok helyen beszélik.
Németország Európa vezető hatalma volt régen is és ma is az, a nyelvét érdemes tanulni.
Akik ellenségesen viszonyulnak a németekhez, azoktól mindig óvakodni kell, mert vagy semmirekellők vagy anglomán hülyék vagy liberálisok.
szerintem teljesen más ellenségesen viszonyulni a németekhez, mint a német nyelvhez. valakinek tetszik, valakinek nem, valaki szereti tanulni, valaki nem - ez így megy minden nyelvvel, nem kell elvinni a kérdést politikai irányba
a mai Európában a német egy nagyon hasznos nyelv, attól talán csak az angol a hasznosabb, világviszonylatban viszont már közel sem ennyire, a mandarin és a spanyol jócskán megelőzi. mivel annak idején nem volt túl sok német gyarmat (csak Közép-Afrikában, ott viszont még mai napig hivatalos nyelv az országokban) a mai világban a többi kontinensen nem túl sokan beszélik.
Egy nyelv fontosságát nem az határozza meg, hogy hányan beszélik. Ilyen alapon a kínai (tudom, hogy sok "kínai" nyelv van) és a spanyol lennének a legfontosabb nyelvek.
Sokkal inkább számít az, hogy az adott nyelvű ország mekkora gazdasági és tudományos potenciállal bír. A német itt hasznos nyelvnek bizonyul, hiszen angol mellett németül jeleneik meg a legtöbb tudományos publikáció, szabadalom. Mérnököknek, tudósoknak tehát hasznos nyelv. Turistaként Európán kívül tényleg nem fontos, de én nem hiszem, hogy van olyan ember, aki csak azért tanul mondjuk spanyolul, hogy a több száz millió dél-amerikai csóróval, vagy a milliárd kínai gyárimunkással tudjon beszélni.
08:00
"szerintem teljesen más ellenségesen viszonyulni a németekhez, mint a német nyelvhez."
Szerintem úgy lehet tanulni igazán egy nyelvet, ha rokonszenvesnek tartjuk az illető népet és kultúrát IS.
Nemigen tudom azt elképzelni, hogy pl. útálom a franciákat, de a francia nyelvet azt nagyon szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!