Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Melyik országban érdemes most...

Melyik országban érdemes most karriert éptieni, élni?

Figyelt kérdés
2011. nov. 25. 17:51
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"Itthon is érdemes karriert építeni, mert lehet. És nem cska lehet, hanem kell is, mivel se itthon, se külföldön nem fog a sültgalamb a szádba repülni.

A második beletrafált a dolgokba, csak nem úgy, ahogy gondolta. Szerinte akkor lesz karriered, ha menő diplomád van, beszélsz nyelveket, és van tapasztalatod. És? Mi akadályoz meg abban, hogy jó felvételit írj, és bekerülj egy jó egyetemre? Ülj le, és tanulj! Mi akadályoz meg, hogy nyelveket tudj? Ülj le, és tanulj, nézz filmeket, olvass idegennyelvű újságokat, blogokat! Mi akadályoz meg abban, hogy szakmai tapasztalatot szerezz? Menj el az egyetem mellett valamelyik multihoz gyakornoknak, és még fizetést is kapsz!

Ha tudod, mit szeretnél elérni, akkor igenis lehet karriert építeni itthon is, csak az emberek azt gondolják, hogy minimális energiabefektetéssel nekik már jár az aranyélet (egyetemistáknak lefordítva: az egyetem elvégzése szükséges, de nem elégséges feltétele a karriernek - legtöbb esetben)."

Ezzel csak az a probléma, hogy ha már van diplomád, meg beszélsz 1-2 idegen nyelvet akkor nem biztos, hogy megelégszel a 150 ezer Ft-os fizetéssel, amikor ennek a többszörösét megkeresheted ezzel a tudással külföldön. De még a szakképzetlenek is jobban boldogulnak külföldön ha van bennük bátorság elindulni, és bírják a munkát. Van olyan ismerősöm aki egy szót sem beszélt idegen nyelven, mégis kiment családostól angliába, és sokkal jobban élnek mert mindketten találtak munkát, megtanultak angolul, a gyerekek iskolába, óvodába járnak (ahol az itthoniaktól eltérően van fűtés meg étkeztetés, meg egyéb luxus dolgok)és egyszerű munkás létükre is viszonylag létbiztonságban élnek, míg itthon épp, hogy nem haltak éhen. Akinek ennél megasabb végzettsége van az meg csak jobban járhat.

Nem akarok a saját példámmal untatni senkit de a saját szakmámban, azzal a tapasztalattal, képzettséggel amit eddig megszereztem tízszer annyit keresek külföldön mint otthon keresnék. Az egyetlen hátulütője, hogy a családom otthon van és nem hozhatom ki őket ide, de igyekszem megtalálni a módját, hogy ezt is megoldjam, bár ez valószínű, hogy ez csak akkor fog menni ha a mostani munkám otthagyom és egy olyan országba keresek valamit ahová őket is vihetem, de az otthon maradás van az utolsó helyen jelenleg, mert nem látom a helyzetet olyannak, hogy érdemes legyen hazamennem, pedig lenne némi befektetni való pénzem is, de az MO-n, a jelenlegi helyzet mellett teljes bukás lenne. Szóval hazaszeretet ide vagy oda, aki boldogulni akar az vagy adót csal otthon vagy elmegy külföldre dolgozni.

2011. dec. 2. 09:15
 22/25 anonim ***** válasza:
legyen önbizalmad, és tudásod abban amit szeretsz csinálni.
2011. dec. 3. 08:06
 23/25 anonim ***** válasza:

"Ezzel csak az a probléma, hogy ha már van diplomád, meg beszélsz 1-2 idegen nyelvet akkor nem biztos, hogy megelégszel a 150 ezer Ft-os fizetéssel, amikor ennek a többszörösét megkeresheted ezzel a tudással külföldön. De még a szakképzetlenek is jobban boldogulnak külföldön ha van bennük bátorság elindulni, és bírják a munkát."

Itthon megfelelő képességekkel és nyelvtudással is megkeresheted ennek a többszörösét, annyit, amiből ha nem is kacsalábon forgó kastélyban, de tisztességesen megél az ember.

"Van olyan ismerősöm aki egy szót sem beszélt idegen nyelven, mégis kiment családostól angliába, és sokkal jobban élnek mert mindketten találtak munkát, megtanultak angolul, a gyerekek iskolába, óvodába járnak (ahol az itthoniaktól eltérően van fűtés meg étkeztetés, meg egyéb luxus dolgok)és egyszerű munkás létükre is viszonylag létbiztonságban élnek, míg itthon épp, hogy nem haltak éhen."

Igen, de ez már ritka. Most már minden második ember Angliába megy ki, mert ott kolbászból van a kerítés, de gyakorlatilag bármilyen eredmény nélkül jönnek vissza. Most már nyelvtudás nélkül vagy nagyon speciális szaktudással, vagy kapcsolatokkal lehet csak elhelyezkedni kint.

"Szóval hazaszeretet ide vagy oda, aki boldogulni akar az vagy adót csal otthon vagy elmegy külföldre dolgozni."

Rossz. Vannak, akik tisztességesen keresik meg a pénzüket, és boldogulnka. Én se mennék messzire, másfél éve kezdtem dolgozni, multinál, és többszörösét keresem meg az átlag fizetésnek. Családom magánvállalkozásban dolgozik már több mint 20 éve, és soha nem csaltak adót. Adózási szabályokra mindig odafigyeltek, könyvelővel tanácskoztak, ha kellett, EVA-s céget indítottak, hogy kedvezőbb legyen az adózás, de törvényt sose szegtek. És elboldogultak, 5 gyereket indítottak el, mindegyiknek van diplomája, mindenki dolgozik már. Ha ők meg tudták ezt tenni, akkor más is.

2011. dec. 3. 12:19
 24/25 anonim válasza:
77%

Emberek!

Nem mindenki egyforma, és nem mindenkinek van lehetősége továbbtanulni, karriert építeni!

Rengeteg család él rossz anyagi helyzetben, és nem mindenki tudja finanszírozni. Aki jár/járt főiskolára vagy egyetemre az tudja hogy nem ingyen van.

Albérlet, kaja, utazás, tankönyvek, bulik stb.

Sok pénz elmegy, erre nem mindenkinek futja.

Én is diplomás vagyok angolul is beszélek de otthon egyelőre nem fogok elmenni 150-200 kezdőért amiből semmit nem tudok kifizetni. Most Németországban dolgozok munkásként sokszor annyiért mint amit otthon adnának diplomásként. Próbáltam Hollandiába menni tervezőmérnökként de melósként 25%-kal többet ajánlottak. EZ A VICC!!! Nesze neked karrier...

A család otthon hagyása valóban nem a legjobb választás, és ha mindent megveszek otthon (lakás, autó hitelmentesen) akkor valószínüleg nem jövök többet külföldre és el fogok menni az otthoni kezdő 150-200-ért meg persze együtt lenni a családdal.

A hazajárás cégfüggő és távolságfüggő. 500km-ről hazajárhatsz akár hétvégente is, 1000-2000km-nél már 4-6 hetente általában. De ha külföldi karriert akarsz építeni akkor úgyse a hazajáráson fogsz agyalni.

Norvégiában kb 1 millió forint a minimálbér átszámolva. Kicsit vicces, de a helytől 8 hónap után depressziósak voltunk. Aki írta az időjárást nagyon jól mondta hogy sokat számít! Nagyon eltérő időjárást Mo-hoz képest nehéz megszokni. Angliába ki lehet jutni nyelvtudás nélkül de akkor sok jóra ne számíts, sütigyárba szalagmunkás vagy mosogató lehetsz kivéve ha van hátszeled és valaki kint segít. Angol tudással viszont kinyílnak a kapuk ott is és máshol is. Hollandia valóban nagyon szép, és butaság hogy terjeng a fű illata. (Februárban sétálgattam Amsterdamban 15km-t csak a város szépsége érdekelt és max 2x éreztem a CAFFESHOP-oknál fű illatot.)

Van mégvalami ami fontos. Nem mindenki okos, nem mindenki van egy értelmi színvonalon. Így nem mindenki tud karriert építeni még ha tudatosan is akarja.

Egy darabig én is azt mondtam másoknak hogy a lehetőség neked is ott volt hogy tanulj, és képezd magad, de mikor szembesítettek a tényekkel a szegény családól származó melósok azóta inkább nem mondok senkinek semmit ezügyben. Sajnos nem mindenkinek van lehetősége és értelme hozzá, ezt el kell fogadni.

Karriert építeni lehet Magyarországon is ha céltudatos vagy, kitartó, van hátszeled, seggnyaló vagy, nőtt 6 kezed, 8 lábad, 4 nyelven beszélsz anyanyelvi szinten, és nem utolsó sorban van 150 év tapasztalatod.

SOK SIKERT!

2011. dec. 4. 12:01
 25/25 Turista válasza:
24%
Már csak az hiányzik nekem,h: "Magyarország, én így szeretlek..!"
2011. dec. 4. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!