Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Melyik országban érdemes most...

Melyik országban érdemes most karriert éptieni, élni?

Figyelt kérdés
2011. nov. 25. 17:51
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
22%
Magyarország, Románia
2011. nov. 25. 17:58
 2/25 anonim ***** válasza:
32%

Magyarként sehol. Hacsak nincs menő diplomád, min. 5 éves vezetői tapasztalatod multinál, és nem beszélsz 3 nyelvet felsőfokon.

Ki lehet menni Németországba, vagy Ausztriába segédmunkásnak. Lehet, hogy jobban keresel majd, mint itthon, kérdés, hogy hosszú távon elviseled-e.

2011. nov. 25. 18:09
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

18:09-es!

Ez nem igaz! Én egy egyszerű informatikus vagyok, nem beszélek 3 nyelvet, mégis külföldön élek(Anglia) és bőven megkeresem az itteni átlagfizetést. Amikor jöttem, akkor otthon nem volt semmi tapasztalatom szakmán belül, mégis sikerült elhelyezkedni.(Ez csak 2,5 éve volt)

2011. nov. 25. 18:17
 4/25 anonim ***** válasza:
56%

Itthon is érdemes karriert építeni, mert lehet. És nem cska lehet, hanem kell is, mivel se itthon, se külföldön nem fog a sültgalamb a szádba repülni.

A második beletrafált a dolgokba, csak nem úgy, ahogy gondolta. Szerinte akkor lesz karriered, ha menő diplomád van, beszélsz nyelveket, és van tapasztalatod. És? Mi akadályoz meg abban, hogy jó felvételit írj, és bekerülj egy jó egyetemre? Ülj le, és tanulj! Mi akadályoz meg, hogy nyelveket tudj? Ülj le, és tanulj, nézz filmeket, olvass idegennyelvű újságokat, blogokat! Mi akadályoz meg abban, hogy szakmai tapasztalatot szerezz? Menj el az egyetem mellett valamelyik multihoz gyakornoknak, és még fizetést is kapsz!

Ha tudod, mit szeretnél elérni, akkor igenis lehet karriert építeni itthon is, csak az emberek azt gondolják, hogy minimális energiabefektetéssel nekik már jár az aranyélet (egyetemistáknak lefordítva: az egyetem elvégzése szükséges, de nem elégséges feltétele a karriernek - legtöbb esetben).

2011. nov. 25. 18:43
 5/25 anonim ***** válasza:
40%

Hát én abban reménykedem, hogy kijutok a következő helyek közül valahova:

- Németország (jelenleg ennek van a legreálisabb esélye számomra)

- Ausztria

- Anglia

- Amerika (ez utóbbi inkább csak álom, tudom :))

Németül és angolul felsőfokon beszélek, spanyolul tanulok.

Diplomám és valamennyi tapasztalatom van.

Remélem, sikerül, és kijutok dolgozni. :)

2011. nov. 25. 19:12
 6/25 anonim ***** válasza:
55%

Németországban, Svájcban, Ausztriában.

Én most jöttem haza No-ból (csak 2 hónapot voltam, előzetes álláskeresés céljából), és elképesztően más minden.

Mo gyakorlatilag csődbe jutott, munka zéró, az emberek jó része gyakorlatilag éhezik, ahogy sajnos én is.

Nincs más megoldás, én most láttam igazán be, ahogy hazajöttem már mennék is vissza, itthon csak a reménytelenség van.

Sajnálom ezt az országot, mert ez a hazám, de nem fogok diplomával, angol, német felsővel 2012-től 3 hónap munkanélküli segély után közmunkás lenni és utcát sepregetni.

És nem azért mert büdös a munka, hanem azért mert ennél többet szeretnék elérni az életben..

2011. nov. 26. 00:34
 7/25 anonim ***** válasza:
94%

Na, hát látom, szépen le lettem pontozva csak azért, mert leírtam, hogy szeretnék külföldön dolgozni... Köszönöm...

Ez is mutatja, hogy milyen barátságos itt mindenki. Csoda, ha el akar menni az ember? :D

(5. voltam)

2011. nov. 26. 14:19
 8/25 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem csak azért pontoztak le ,mert a válaszod fele saját magadról szólt.

A kérdésre válaszolva én talán Németországot vagy Norvégiát választanám. Esetleg Svédország vagy Kanada.

2011. nov. 26. 20:27
 9/25 anonim ***** válasza:

Hú, hát most megint elolvastam a válaszomat, és tényleg eléggé magamról szólt... :$

Pedig tényleg nem úgy szántam, vagyis nem ez lett volna a lényege. Csak arra gondoltam, hogy ezekkel a paraméterekkel a leírt országokat céloznám meg, de nem feltétlenül azért, mert ezek a legjobbak (nem tudom, melyik ország a legjobb), hanem mert ezekre látok esélyt.

Szóval bocsánat, tényleg semmi más nem volt a háttérben.

2011. nov. 26. 20:49
 10/25 anonim ***** válasza:
Németország, Ausztria, Svájc, Dánia, Svédország.
2011. nov. 27. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!