Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Titeket nem zavarnak az...

Titeket nem zavarnak az atomerőművek?

Figyelt kérdés
én bezaratnam a paksi atomerőművet mert nem akarom,hogy valami történjen . Tudom,hogy drágabb lenne az energia de az engem nem érdekel én nem akarok atom energiát mert életveszelyes! nektek mi a véleményetek erről ? titeket nem zavar ?
2011. nov. 17. 19:14
1 2 3
 21/22 anonim válasza:
100%

Nem értem, mit akarnak az emberek a villám energiájával?

Aki nem ért a fizikához, és azt hiszi, ez valami vicc, gondoljon csak bele, hogy 2-3kWh az kb. 6-10MJ. Aztán tessék megnézni a bombakatalógust, ha az lenne igaz, amit a mesékben a sötétzöldek, és más antifizikusok híresztelnek, akkor az energiamegmaradás törvénye szerint 1 villámcsapás komplett városrészeket rombolna le. Mert az energiát át kell adni, az nem tűnik el a semmiben!

A 2-3kWh olyan kevés, hogy semmire nem mész vele! 1 villám talppontján a kinyerhető energia 2-3kWh. Ez a 100%-os hasznosítás. Ha Magyarországon az összes lecsapó villám energiáját 100%-ban hasznosítani lehetne, az 1 évben 67 másodpercig tudná ellátni az országot villannyal. Apró bökkenő, hogy 1 évben közel 32.000.000 másodperc van, és abból az elméleti maximum 67, amit a villámok tudnának adni.

Ennek semmi haszna!

A villám és a villámenergia nem valami ismeretlen dolog, minden villámcsapásról tudjuk pontosan az összes paraméterét, mivel ezt ma már online mérik mindenütt, nem kell hozzá semmi extra dolog.

2011. dec. 27. 20:28
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Engem az olyan sötétek zavarnak, mint te, nem az atomerőművek.

Te tipikusan az a fajta vagy, aki nem érti minek erőmű, mikor a konnektorban ott az áram...

Mivel szeretnéd pótolni a jelenleg atomenergiával előállított energiát? Szélenergiával? Ahhoz, hogy a kieső teljesítményt pótolni tudjuk, annyi szélerőmű kellene, hogy befedné az egész országot, és ráadásul a szélirányt is megváltoztatni.

Vízerőmű? Biztos jó lenne, hogy a Paksi Atomerőmű teljesítményének 20%-ért elárasztani, és lakhatatlanná tenni pár települést. Mit nekünk?

Kicsit gondolkodj el, mielőtt hülyeséget kérdezgetsz! Az atomerőműveknek nem szokásuk felrobbanni ;). Ezzel az erővel én szeretném betiltani a földgázt is, elvégre azzal fűteni veszélyes, mert nemhogy szénmonoxid-mérgezést lehet kapni, de még tűzveszélyes is....

Sekélyes....

2012. febr. 1. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!