Titeket nem zavarnak az atomerőművek?
Nem értem, mit akarnak az emberek a villám energiájával?
Aki nem ért a fizikához, és azt hiszi, ez valami vicc, gondoljon csak bele, hogy 2-3kWh az kb. 6-10MJ. Aztán tessék megnézni a bombakatalógust, ha az lenne igaz, amit a mesékben a sötétzöldek, és más antifizikusok híresztelnek, akkor az energiamegmaradás törvénye szerint 1 villámcsapás komplett városrészeket rombolna le. Mert az energiát át kell adni, az nem tűnik el a semmiben!
A 2-3kWh olyan kevés, hogy semmire nem mész vele! 1 villám talppontján a kinyerhető energia 2-3kWh. Ez a 100%-os hasznosítás. Ha Magyarországon az összes lecsapó villám energiáját 100%-ban hasznosítani lehetne, az 1 évben 67 másodpercig tudná ellátni az országot villannyal. Apró bökkenő, hogy 1 évben közel 32.000.000 másodperc van, és abból az elméleti maximum 67, amit a villámok tudnának adni.
Ennek semmi haszna!
A villám és a villámenergia nem valami ismeretlen dolog, minden villámcsapásról tudjuk pontosan az összes paraméterét, mivel ezt ma már online mérik mindenütt, nem kell hozzá semmi extra dolog.
Engem az olyan sötétek zavarnak, mint te, nem az atomerőművek.
Te tipikusan az a fajta vagy, aki nem érti minek erőmű, mikor a konnektorban ott az áram...
Mivel szeretnéd pótolni a jelenleg atomenergiával előállított energiát? Szélenergiával? Ahhoz, hogy a kieső teljesítményt pótolni tudjuk, annyi szélerőmű kellene, hogy befedné az egész országot, és ráadásul a szélirányt is megváltoztatni.
Vízerőmű? Biztos jó lenne, hogy a Paksi Atomerőmű teljesítményének 20%-ért elárasztani, és lakhatatlanná tenni pár települést. Mit nekünk?
Kicsit gondolkodj el, mielőtt hülyeséget kérdezgetsz! Az atomerőműveknek nem szokásuk felrobbanni ;). Ezzel az erővel én szeretném betiltani a földgázt is, elvégre azzal fűteni veszélyes, mert nemhogy szénmonoxid-mérgezést lehet kapni, de még tűzveszélyes is....
Sekélyes....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!