A palesztinok milyen ország állampolgárai?
a kérdéssel (és az utána jövő válaszaiddal még inkább) egyetlen dologra hívtad fel a figyelmet, hogy nem vagy képben a témában, illetve mi erre próbáljuk már felhívni a figyelmedet egy ideje azzal, hogy konkrét helyeken rámutatunk, hogy mik nem igazak az állításaidból, ezeddig kevés eredménnyel. Tényleg nem értem, hogy komoly témáknál miért nem alap az, hogy előbb tájékozódunk legalább alap szinten a témáról, és csak utána kezdjük el
osztani az észt?..
"A kérdéssel pont arra akarom felhívni a figyelmet, hogy Izrael a palesztinokhoz való hozzáállás kettős. Hiszen ha önálló palesztin állam ellen fellép, viszont fallal zárja el az az az arabjait, és a szabad mozgásukat is erősen gátolja"
Egyáltalán nem kettős, nem az önnáló palesztin állam ellen lép fel, hanem a saját és lakosainak biztonságának garantálásához köti, mint feltételhez a létrejöttét, hiszen ez együtt járna azzal, hogy ő maga az új állam segítsége és a megfelelő megállapodott garanciák nélkül kevésbé tudná ezt garantálni, ami a saját lakossainak biztonságát fenyegetné.
Az önálló palesztin állam léte évtizedek óta azon bukik meg, hogy a palesztin részről nincsenek meg ezek a garanciák (például a kormányerőkön kívüli fegyveres csoportok lefegyverzése, Izrael, mint zsidó állam elismerése, az erőszakról való lemondás), a palesztin belpolitika eddig nem volt képes kitermelni egy olyan egységes vezetést, amelynek a szándéka és lehetősége is meglenne ezeknek a garanciáknak a biztosítására. Jelenleg is a palesztin kormánykoalíció erősebbik tagja nyíltan felvállalva Izrael teljes elpusztítását tűzi ki célul, és Allah elleni bűnnek, megalkuvásnak tart mindenfé békét a zsidókkal.
És megint ott tartunk, hogy nekem kell magyaráznom alapokat, ahelyett, hogy előbb néztél volna utána, mielőtt kijelentesz dolgokat teljes mellszélességgel, viszont annál kevesebb háttértudással. Vagy ne néztél volna utána (mert fárasztó, hosszú, stb.), akkor viszont ne kezdjük el osztani az észt.
Az izraeli álláspont nem túl bonyolult dolog, ők azt tartják fontosnak, hogy a saját területük, a saját lakosságuk (beleértve az izraeli arab lakosságot is) biztonságban élhessen. Ez azon múlik, hogy a a muzulmán szélsőségesek, köztük a palesztin fegyveres szervezetek sikeresen tudnak-e támadásokat végrehajtani izraeli területek ellen. Ennek két fő formája van: merénylet (pl. öngyilkos merénylet) magában Izraelben végrehajtva, illetve rakétatámadás a szomszédos területekről. Az első forma a II. Intifada (házifeladat utánanézni) alatt érte el a csúcspontját, erre válaszul jött az egyetlen hatékony megoldás: megerősíteni a határokat, hogy ott ne juthassanak be ismert szélsőségesek illetve fegyverek. Ez az a lépés, amit a világon több helyen megcsináltak, ott is, ahol csak a sima illegális bevándorlást vagy csempészetet akarták visszaszorítani. Mégis ez az egyetlen hely, ahol a határ megerősítése kapcsán olyan baromságokkal jönnek egyesek, mint gettósítás.
A másik dolog a nehezebb, a rakétatámadások, azokat nem tudod saját országból semlegesíteni, csak úgy, ha magát a kilövést akadályozod meg. Ezt pedig ha a másik fél nem hajlandó megtenni, akkor csak úgy lehet, hogy Ciszjordánia egy részén izraeli katonai ellenőrzés van, máskülönben akár sufnituningos rakétákkal is el lehetne onnan érni az izraeli nagyvárosokat, pl. Jeruzsálemet, ahogyan azt 67ben lőtték is ezekről a területekről.
"A kérdező kommentje:
"Az ilyen gettó építés volt már Európában is csak akkor pont a zsidókat zárták oda."
megint csúnyán keversz dolgokat. A gettó az az adott országon belül összegyűjtöttek egy csoportot, és azokat körbezárták. Itt viszont senkit nem zártak körbe, hanem a saját ország határaira húztak fel egy falat, hogy ne lehessen ellenőrizetlenül bejutni, és mindenféle merényleteket elkövetni. Sem Gáza, sem Ciszjordánia nincsen körbekerítve Izrael által, az Izraellel való határuk van megerősítve Izrael által, hogy ne lehessen ezekről a területekről ellenőrizetlenül bejutni. Szerintem azért nem egy akkora szellemi kihívás értelemezni a kettő közötti különbséget.
Tehát marha jól hangzik gettókkal jönni, csak kreténség, és magát égeti vele az ember.
nem tudom, hogy a levél írók közül volt-e valaki egyáltalán Izraelben? Én most jöttem haza, 2 hétig voltam Izraelben, EILÁTBAN ÉS ONNAN TETTÜNK CSILLAGTÚRÁKAT JORDÁNIÁBA, Betlehembe Jeruzsálembe, stb. Igen, ez az ősi Palesztina, átmenetileg zsidó kézen. Az a véleményem, hogy ez a terület az 1948.ig ott élő araboknak elegendő életteret adott, de így felszaporítva a kb másfél. két millió zsidóval CSAK EGY MESTERSÉGESEN FENNTARTOTT ORSZÁG VALAMIFÉLE CÉL érdekében. Országon belül is állandóan hol izraeli, hol arab rendszámú autóbuszba ültünk át. Előfordult, hogy egy kirándulás alatt 6x is, mert izraeli rendszámmal az egyik helyre nem mehettünk be, vagy csak izraelivel a másik helyre.
Állandó a motozás, úton útfélen igazoltatás. Ez nem normális állapot ilyen kis országon belül. Jó vége ennek biztos hogy nem lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!