Miért mondják a németekre, hogy etno-mazochisták?
Tehát szerinted nem irtottak ki indiánokat?
(Még jó, hogy az ő kiirtásukat vontad kétségbe, és nem másokét, mert mehetnél a börtönbe. :-D)
Az olaszok nem irtottak ki senkit, de ők állnak legközelebb a rómaiakhoz, és a mai napig nagyon büszkék a Római Birodalomra.
Jók a válaszok. Jó kis vita kerekedhetne ebből.
na akkor kiírom a következő kérdésemet a nácizmus és a fasizmus témában.
"Csak én érzem szánalmasnak ezt a nagy zsidó témát? Zsidók gyásza nem a világé, gyászolják egyedül ők"
Ők? Kik? A holokauszt minden tizedik, a legnagyobb náci megsemmisítő tábor, Auschwitz-Birkenau minden harmadik áldozata magyar volt. Hogy zsidó is? Esetleg cigány? Akkor már nem magyar?
"Nincs miért. Nem ők követték el."
Bár a kérdés a németekre vonatkozott, én nem voltam a válaszomban egyértelmű. Nem konkrétan a német nemzetre, általában a korunkra gondoltam, az utánam írók kifejtették helyettem is. Valóban mindig is voltak háborúk, de ami az utóbbi 100 évben történik világszerte, szégyenletes.
20:00
"Tehát szerinted nem irtottak ki indiánokat?"
Sok indiánt megöltek, de a legtöbb indián Észak-Amerikában fertőző betegségekben halt meg.
Ma mellesleg több indián él Észak-Amerikában, mint Kolumbusz idején.
"Az olaszok nem irtottak ki senkit, de ők állnak legközelebb a rómaiakhoz, és a mai napig nagyon büszkék a Római Birodalomra"
Kevered az olaszokat a románokkal. A románok mániája, hogy ők a rómaiak.
Kedves 53%-os utolsó!
Azt írod, "Sok indiánt megöltek, de a legtöbb indián Észak-Amerikában fertőző betegségekben halt meg." A nácik által üzemeltetett koncentrációs táborokban is rengetegen fertőzésekben, betegségekben, alultápláltságban haltak meg, de ez még nem mentesíti a nácikat a bűneik alól. Ugyanígy az amerikai hódítókat sem: ott ugyanúgy népirtás zajlott.
Ezt is írod: "Kevered az olaszokat a románokkal. A románok mániája, hogy ők a rómaiak."
A románok hajtogatják, ami nyilvánvaló ökörség, úgyhogy rájuk nem is vesztegetném a szót. A mai népcsoportok közül az olaszok állnak legközelebb a rómaiakhoz, és erre nagyon büszkék (ahogy a görögök is a hellén birodalmakra), és nem azt hajtogatják, hogy micsoda szörnyűségeket követtek el más népek ellen.
"Ők? Kik? A holokauszt minden tizedik, a legnagyobb náci megsemmisítő tábor, Auschwitz-Birkenau minden harmadik áldozata magyar volt. Hogy zsidó is? Esetleg cigány? Akkor már nem magyar?"
Attól függ honnan nézzük.. Ha volt a felmenői között zsidó, de ő már nem volt az illetve nem vallota magát annak akkor tényleg sajnálatos.. De ha zsidónak vallota magát,akkor egy zsidót öltek meg magyar állampolgársággal.. Mellesleg ha nem a zsidókra emlékszünk meg, akkor állítsák be úgy,hogy az ott megölt magyarokra emlékezünk meg nem a zsidókra.. Azokra emlékezzenek meg izraelben..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!