Tegnap megnéztem a Zeitgeist 1-3-t (A Világkormány bemutatkozik), és teljesen a hatása alatt vagyok. Létezhet, hogy valóban így működik a világ?
11:49
"Olyan alapvető i-gazságokat tár fel, amelyek megértéséhez nem kell közgazdásznak lenni"
Nem. Olyan hülyeségeket "tár fel", amikről bevezető szintű közgazdasági ismeretekkel már lehet tudni, hogy hülyeségek.
Van egy jó hírem: nincs világösszeesküvés, a világgazdasági rendnek pedig nincs titkos terve. A közgazdaságtan nem titkos tanítás, hanem hozzáférhető információk halmaza. Bármelyik könyvesboltban vagy könyvtárban szívesen útbaigazítanak.
"Mert igazán csak a szívével lát az ember."
Rossz hírem van: a szívével semmit sem lát az ember. Az ember a szemével lát, az összefüggéseket pedig az eszével érti meg.
Ha feszélyez, hogy nem érted a világot, ami körülvesz, akkor állj neki tanulni. Ne az legyen a módszered, hogy feleslegesnek kiáltasz ki minden olyan tudást, aminek nem vagy a birtokában.
04:41
" hogyan lesz a semmiből pénz?"
A semmiből nem lesz pénz. Ha lehetne, akkor nem kellene dolgozni. Még ha hamisítasz, ahhoz is kell papír meg eszközök.
"Mármint, ha a nyomtatott pénzt kamatostul kell visszafizetni, akkor ahhoz több pénzre van szükség, mint a forgalomban lévő nyomtatott pénz, tehát megint kell nyomtatni. Ez nem egy ördögi kör?"
Ha megnézted a Zeitgeistet, ahol ez zavarosan és érthetetlenül van elmagyarázva, akkor nem csodálom, ha MÁR semmit sem értesz az egészből. A Zeitgeist célja pont ez: összezavarni.
Viszont minden normális bevezető pénzügyi vagy közgáz tankövyben le van írva 5-10 oldalon, hogy működik a pénzrendszer. Ha tényleg érdekel, nézz utána.
"Nekem ez úgy tűnik, hogy egy folyamatosan rosszabbodó rendszer."
Nekem meg nem tűnik úgy. Elég csak Magyarországon körülnézni. 30 éve még csak a szerencséseknek volt (vezetékes) telefonjuk és autó sem volt minden háznál, a vidék nagy része meg nem volt csatornázva. 80 éve pedig a falvakban a házak nagy része még döngölt padlós volt, és nem volt bennük villany. Erről a nézőpontról elég nehéz megérteni, mire gondolnak azok, akik szerint állandóan rosszabbodik a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!