Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Németország gazdasága tényleg...

Németország gazdasága tényleg csak Kína miatt növekszik?

Figyelt kérdés
2011. aug. 27. 12:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szerintem nem csak miatta,de azért sokat lendít ez a 15000000 dollár.
2011. aug. 27. 23:55
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Szép lassan minden a kínaiaktól fog függeni. Súlypont áthelyeződés van a világban. Kína lassan átveszi a nyugattól a vezető gazdasági szerepet. Az USA államadósságát Kína finanszírozza. Megjelentek az első kínai repülőgéphordozó anyahajók. Németország gazdasága jól pörög, ez egy bizonyos mértékig valóban Kínának köszönhető. Én úgy gondolom, hogy nem kell félnünk ettől a változástól. Biztos vagyok abban, hogy az IMF-nél, Világbanknál, és a Rotschildoknál nem lesznek rosszabbak.
2011. aug. 31. 11:14
 13/16 Ginseng Titusz ***** válasza:
Én úgy tudom, nagyon is függ a német gazdaság Kínától, mert a kínai beruházások egy részét német cégek végzik.
2011. szept. 1. 22:50
 14/16 hangszoros ***** válasza:
Szerintem Titusz jól látja
2011. szept. 2. 08:16
 15/16 anonim válasza:
68%
Semmi köze nincs a sárgáknak a fricc gazdaság dübörgéshez.
2011. szept. 2. 20:24
 16/16 anonim válasza:
100%

Informatikai cégnél dolgozom. A fejlesztőink termelésirányítási rendszert készítenek ipari gyártó vállalatoknak. Ezeknek a fő profilja az alkatrészgyártás. Javarészt autóipari beszállítók: kardánboxok, napellenzők, fékcsövek, műszerfalak gyártása szerepel a palettán. Az utóbbi 1-1,5 évben nagy megrendeléseik vannak, folyamatosan mennek a gyártósorok. Miért ? Nyilván nem magyar autókba építik be ezeket: Mercedes, Audi, VW, Opel a fő megrendelők. Német presztizs márkák, a gyárak szerint oltári nagy lett a megrendelés Kína felől ezekre az autókra (pl. itthon is bővítik a győri Audi gyárat, ill. Kecskeméten Mercedes).

De nem kell messzire menni hogy minderről a valóságban is megbizonyodhassunk: az irodánk a VIII. kerületben van, annak is az ún. "kínai negyedében". Az elmúlt 1-2 évben láthatóan megszaladt a kínaiaknak: ML és S Mercik, A8 Q5 Q7 Audik és X5 valamint 7-es BMW-kkel furikáznak (láthatóan ez utóbbi márka a legnépszerűbb náluk).

2011. szept. 3. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!