Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért divat ma ennyire fikázni...

Miért divat ma ennyire fikázni az USA-t?

Figyelt kérdés
én abban reménykedem,hogy mindig ő lesz a gazdasági nagyhatalom,minthogy a kommunista Kína vagy Oroszország.
2011. aug. 5. 08:56
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Aki a rosszat akarja látni az azt is fogja,azt ne feledjük,hogy az USA szó nélkül fogadta a több százezer magyart,kik a kommunizmus miatt kényszerültek elhagyni hazájukat.Egy olyan fiatal állam aminek a demokráciája jó kétszáz éves.Ami szerintem tönkretette az országot a sok hispán bevándorló,dolgozni nem akarnak csak segélyből vagy törvénytelen munkából megélni,tisztelet az igen kevés kivételnek,aminek a következménye az lesz mint nálunk bő 90 éve volt.
2011. aug. 5. 10:16
 12/39 anonim ***** válasza:
67%

Nekem a külpolitikájával semmi bajom. Akik itt rinyálnak a sok háború miatt azok, akkor is rányálnának, ha Magyarország lenne Európa ura és jobbra-balra háborúzna? Ez nagyhatalmi viselkedés, a római birodalo is háborúzott, a francia- és angol gyarmatbirodalom is, a szovjetunió és előtte a cári oroszország is. Azok nem számítanak?

Nekem a kultúrája nem tetszik. Egyszerűen felháborító, hogy ott még mindig térd, könyök, hüvelyk, láb, meg mittudomén milyen testrészekkel mérnek. A mai 21. században, ahol rajtuk meg egy renitensen kívül mindenhol metrikus rendszerben mérnek. Kabulban is megértik, hogy mennyi az 1 kiló kenyér, ott nem.

A másik pedig az undorító focijuk. Az még hagyján, hogy kézzel viszik a labdát, de hogy másfél percenként megállnak közben?! Tovább tart a "felállás" az adott yardra, mint maga egy play. Undorító. Akkor már a rögbi, az legalább folyamatos.

A nascar is egy rakás fos. Körbe-körbe mennek mint az idióták. Azt nem értem, hogy a versenyzők hogy nem szédülnek el? Vagy a nézőknek nem unalmas ez?

A vallásos bigottság is igen gáz. Kreacionizmus múzeum, stb... Olyat is hallottam, hogy egy pap ott a misén kígyót pürgetett majd elengedte és megmart valakit. Nem normálisak.

A tv műsoraik meg olyanokkal van teli, hogy rohanják már le Európát, mert ez a sátán birodalma, babylon 2. Annyira rettegnek az EU-tól... Az EU elvileg az ő hegemóniájuk ellen jött létre, amit maximálisan támagatok.

2011. aug. 5. 10:39
 13/39 A kérdező kommentje:

"Szerintem bárki bármi rosszat mondana is az AEÁ-ról, téged akkor sem érdekelne, továbbra is imádnád."

Igy van! Magyarországot,Erdélyt,Lengyelországot és az Amerikai Egyesült Államokat bárki bármi rosszat mondana imádnám.

2011. aug. 5. 10:44
 14/39 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem azért az irigység az igazi ok :)
2011. aug. 5. 11:02
 15/39 anonim ***** válasza:
76%

Ha összeomlik a gazdasága és beüt az államcsőd, amivel mostanában riogatják a világot, akkor már kérdéses, hogy nagyhatalom marad-e...Hát, persze, mert a lakosság is hitelekből él ott.

Azért is utálják őket sokan, mert a világ csendőrének érzi magát az USA. A Kiotói Egyezményt sem voltak hajlandóak aláírni, pedig szinte minden ország megtette. Végtelenül pazarló ország / áram, benzin, élelem /.A lakosság meg kulturálatlan, naiv, gyermeteg, és számára az USA-n kívül szinte nincs is más élet.

Másrészt szerintem is elég fura világ van ott. Hihetetlen ez a kétarcúság / kár ebben a tekintetben a muzulmán országokra és a távol-keleti népekre beszélni /, hogy pl. milyen bigott szentfazekak, közben pedig virágzik náluk a bűnözés, a prostitúció, a gyermekbántalmazás. Álszentek a végtelenségig. Az oktatásukról kár szót ejteni... Fogadok, hogy pl az ún. Biblia-övezetben az iskolákban naponta van kötelező bibliaolvasás, mint a muzulmán országokban a Korán tanulmányozása napi szinten tanórákon. Vajon tudják-e egyáltalán, hogyan lesz a gyerek? Az lakosság kb.5 %-a analfabéta / Japánban ez az arány 0 volt, már a 19. században! /. Az egészségügy is nagyon csálén működik: a biztosítási rendszer sok esetben egyszerűen kegyetlen, van, amelyik nem is állja a széleskörű ellátást, van, hogy embereknek minden vagyonkájuk elmegy komoly betegség esetén. A lakosság kb. negyedének nincs is biztosítása. A törvénykezés is nagyon sok esetben sántít...

Azt viszont el lehet róluk mondani, hogy nagyon összetartók, jobban segítik egymást, sok az önkéntes szervezet és nagy bennük a hazaszeretet. Ez pozitív bennük és nem ártana átvenni tőlük nekünk, magyaroknak sem! Ja, és nem utolsósorban: money. money, money-ahhoz nagyon értenek.

2011. aug. 5. 11:11
 16/39 A kérdező kommentje:

"Azt viszont el lehet róluk mondani, hogy nagyon összetartók, jobban segítik egymást, sok az önkéntes szervezet és nagy bennük a hazaszeretet. Ez pozitív bennük és nem ártana átvenni tőlük nekünk, magyaroknak sem!"

Teljesen egyetértek!

2011. aug. 5. 11:20
 17/39 anonim ***** válasza:
91%

"Azt viszont el lehet róluk mondani, hogy nagyon összetartók, jobban segítik egymást, sok az önkéntes szervezet és nagy bennük a hazaszeretet. Ez pozitív bennük és nem ártana átvenni tőlük nekünk, magyaroknak sem!"

Ez azért van, mert Amerikában kb. mindenki amerikai, az is akinek lengyel ősei vannak, az is akinek magyar stb., tehát nem vesznek össze ilyen lényegtelen dolgokon, mint a származás.

Mexikóiakból is csak az illegális bevándorlókkal van bajuk.

2011. aug. 5. 11:25
 18/39 anonim ***** válasza:
59%
Nem divat, csak kiharcolták maguknak a világ ellenszenvét.
2011. aug. 5. 12:07
 19/39 anonim ***** válasza:
80%
Legelső vagyok, hidd el, nem a kurucinforól szedtem az érveimet, kb tök ellentétes véleményem van a legtöbb dologról, mint nekik. Csak tudom, hogy Nyugat-Európa sokkal élhetőbb hely minden szempontból..
2011. aug. 5. 12:21
 20/39 A kérdező kommentje:
Nem neked irtam,hanem egy másiknak.:)
2011. aug. 5. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!