Van közületek valaki, aki a zsidó-arab konfliktussal kapcsolatban úgy gondolja, Izraelnek van igaza?
"Utolsó, nekem az írásod alapján úgy tűnik, pont Izraelnek adsz igazat."
Örülök, hogy leesett!
"Lássuk csak. 1948-ban egyszer csak hip-hop lett egy zsidó állam az arab világ szívében, olyan helyen, ahol akkor még alig élt zsidó származású. Innentől már akárki, akármit mond, szerintem hü.lyeség ennek az államnak a létezése."
Az még véletlenül sem játszott ebben szerepet, hogy előtte szervezetten és módszeresen kezdték őket írtani - egy elmebeteg tanainak hatására. Én is besokkalnék! A másik pedig az, hogy azokat a földeket az ott élők eladták, pénzért! Miért nem akkor rinyáltak? Tényleg, és a szírek nem ge.cik? Ők táborokban tartják az állítólagos palesztínokat és a menekült palesztínokat be sem fogadják. Akkor ki a nagyobb ge.ci? Ott egy csomó arab ország - egy csomó gazdag - nehogy már ne fussa pénzre, az izraeliek fizetik a palesztín hatóságot! Tiszta szégyen!
"De az első mondatodban nem ezt írtad, ott még az volt, hogy az araboknak. Ez zavart össze kicsit. De mindegy."
Ironizálni próbáltam.
"Az még véletlenül sem játszott ebben szerepet, hogy előtte szervezetten és módszeresen kezdték őket írtani - egy elmebeteg tanainak hatására. Én is besokkalnék!"
Akkor ez most feljogosítja őket, hogy ők meg másokat irtsanak ki, vagy mi van?
"A másik pedig az, hogy azokat a földeket az ott élők eladták, pénzért! Miért nem akkor rinyáltak?"
És? Itt rengetek német nyugdíjas vásárol magának telket, de eszükbe sem jut akkor ezen a területen kikiáltani a független német nyugdíjas államot, mint a zsidóknak.
"Tényleg, és a szírek nem ge.cik? Ők táborokban tartják az állítólagos palesztínokat és a menekült palesztínokat be sem fogadják. Akkor ki a nagyobb ge.ci? Ott egy csomó arab ország - egy csomó gazdag - nehogy már ne fussa pénzre, az izraeliek fizetik a palesztín hatóságot! Tiszta szégyen!"
Egy rohadt szó nem volt a szírekről, mellesleg ráhibáztál, a szíreknél egy csepp olaj sincs, az egy szegény állam. Mellesleg Izraelt meg az USA tömi pénzzel és hadianyaggal, máshogy nem igazán bírná fenntartani magát.
persze, hogy akad, csak mivel azok általában azok az emberek, akik képben is vannak az ottani dolgokkal, történésekkel, történelemmel, ezért ez a kisebbség, ráadásul akik meg nem, azok annál hangosabbak.
PL. egy korábbi hsz csak itt.
" Értem én hogy szenvedtek a II. vh alatt de attól nem fogunk egy másik népet kirekeszteni a saját földjéről, aztán komcsi módra körbe falazni őket"
ebből csak az nem stimmel, hogy semmilyen más népet nem rekesztettek ki a saját földjéről, mert nem hogy saját földje nem volt, de nép se volt ott, meg az nem stimmel, hogy körbefalazták volna őket - az izraeli határt erősítették meg fallal, mint teszik azt a világ minden gázos határszakaszán. Az pedig nem ér körbe egyetlen palesztin területet sem, az egyetlen dolog, amit az izraeli határ körbeér, az Izrael.
De a névelők kb a helyükön voltak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!