Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Akik a "fenttartható növekedés...

Akik a "fenttartható növekedésben" hisznek, tudják-e, hogy mi növekedik jelenleg a rendszerben?

Figyelt kérdés

Például nő a Föld átlaghőmérséklete:

[link]

Sőt, gyorsulva növekszik a felmelegedés:

[link]

Például nő a túlnépesedés:

[link]

[link]

[link]

Növekszik a gleccserek olvadásának üteme:

[link]

Szintén nő a talajerrozio az északi területeken:

[link]

Növekszik a szibériai tundrák olvadásának üteme:

[link]

Közben nő a kimerülő nyersanyagkészletek száma:

[link]

Növekszik az idősek aránya a társadalomban:

[link]

Nő az adósság:

[link]

Sőt, létezik egy kontinensnyi szemétsziget az óceánban, az is folyamatosan nő:

[link]

A fenttartható növekedés koncepciójban ezek biztosan, és fenntartható módon növekednek, ahogyan a kiírtott fajok száma, a kipusztított erdők területe is folyamatosan nő.

Hová vezet mindez?

2011. júl. 17. 15:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Te miről beszélsz?

Akik a fenntartható növekedésben hisznek, azok pont azt mondják, hogy ezek miatt a dolgok miatt változtatni kell a rendszer logikáján, és a hosszútávú hatásokat, környezeti és fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve növekedni. Jelenleg NEM valósul meg a fenntartható növekedés/fejlődés a Földön.

2011. júl. 17. 15:19
 2/9 A kérdező kommentje:

Tövényszerű, hogy mindíg kell legyen egy ügyeletes tapló aki hamar válaszol. Biztosan nem kellett egy ilyen megfontolt válaszon soká töprengeni.

Mindenki szerény képességei szerint válaszol.

Én kérek elnézést. :)

2011. júl. 17. 15:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Napok óta próbálom velük megértetni, hogy a fogyasztói társadalom nem fenntartható. A válasz pedig: Nem, nem tudják.
2011. júl. 17. 16:46
 4/9 anonim ***** válasza:
Armageddon
2011. júl. 17. 17:29
 5/9 anonim ***** válasza:
Azért nem kellett volna "letaplózni" az első válaszolót. Lehet hogy egyszerűen csak naiv: Elhiszi, hogy van aki elhiszi hogy lehet fenntartható fejlődés. Amúgy gratula a jól összeszedett csokorért!
2011. júl. 17. 21:44
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó, nem engem, első válaszolót szólt le, hanem valaki mást, akinek azóta törölve lett a hozzászólása.

És igen, vannak akik hisznek a fenntartható növekedésben, függetlenül attól, mi az én álláspontom a kérdésről.

Az biztos, hogy a mostani csak rövid- és középtávon gondolkozó, fogyasztás- és haszonmaximalizálásra koncentráló szénalapú gazdaságok helyett találni kell alternatívát. Ez tény.

2011. júl. 17. 21:50
 7/9 A kérdező kommentje:
Valóban tötölték az első választ, egy igazi "hozzáértő" írta. Egy igazi "újbarbár"...
2011. júl. 17. 23:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Akkor azért nem állt nekem össze a kép! Később jöttem...

Amúgy részemről a remény, hogy előbb-utóbb fog változtatni az emberiség a mostani környezetpusztító ténykedésén. Bár ahhoz nem kevesebbet, mint az önzést kellene leküzdenie.

2011. júl. 18. 11:17
 9/9 anonim válasza:

"Például nő a Föld átlaghőmérséklete"

A föld állandóan változik és ez alól a hőmérséklet sem kivétel. Ugyanúgy vannak ciklusai az átlaghőmérsékletnek hosszú távon, mint rövid távon. A föld korához képest szinte tegnap volt a jégkorszak, most a felmelegedés elkerülhetetlen.

"Sőt, gyorsulva növekszik a felmelegedés"

Ezt most csak zárójelben írom mert ebben nem vagyok biztos.

Olvastam egy cikket, amelyben kifejtették , hogy a szén-dioxid kibocsájtás lassítja az egyébként természetesen gyorsuló felmelegedést, ezt nem közvetlenül kell érteni hanem egy sokkal nagyobb üvegházhatású gázzal van összefüggésben.(Bocs, régen olvastam.)

"Növekszik a gleccserek olvadásának üteme.Növekszik a szibériai tundrák olvadásának üteme."

Ezek egyenesen arányosak a felmelegedéssel.

"Növekszik az idősek aránya a társadalomban"

Szerintem ez még mindig jobb mint a túlnépesedés.

Azokról a pontokról amiket kihagytam fingom sincs, vagy semmi "okosság" nem jut eszembe :) Szerintem is súlyos problémák, főleg a szemétsziget :(

2011. júl. 22. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!