Most mi van Észak-Koreával?

szvsz
a déliek tonképpen kétségbeesnének egy északi összeomlástól...
drága mulatság lenne az nekik...

tonképpen jó dolog az a határ...
+ elrettentésül lehet mutogatni az északiakat a délieknek...
ha elégedetlenek lennének...

Én is sajnálom az ott élőket, de agymosottak szegények. Már csecsemő koruk óta az van beléjük nevelve hogy Kim-Ir-Szem vagy kicsoda egy isten, Észak-Korea védelmezője stb. Így amit kintről látnak arra azt hiszik hogy rossz, és meg kell változtatni.
Persze nem azt mondom hogy nincsenek sokan akiknek elegük van a nyomorból, csak képtelenek ellene tenni vmit.
Dél-Korea egyedül is simán lenyomná Észak-Koreát, ez nem kérdés. Volt már ilyen hadi statisztika, amibe kimutatták hogy Dél-Korea hadilag a csillagos egekbe van Észak-Koreához képest.
Határvillongáson néha szoktak csak lenni, az Északiak meg akarják félemlíteni a Délieket, persze sosem sikerül nekik. Akkor meg fülüket farkukat behúzzák (nem vicc, így van) amikor Dél-Korea visszafenyegetőzik.

Dél-Korea nagyobbat bukna az egyesítéssel, mint annak idején Németország az újraegyesítéssel.
A két Korea átlagos életszinvonala messze alatta lenne a mostani Dél-koreainak.
Észak-Korea gazdasgi "felemelése" egy vagyonba kerülne.

"hogy van egyátalán észak hatalmon? Mert úgy tudom ,hogy az ottaniak se szeretik a rendszert."
Nos kérdező. Egy részük biztos nem szereti, de a hatékony agymosás sok áldozatot szerez az országban, ezek az emberek szentül hiszik, hogy É-Korea az egyetlen, a Kánaán, Kim Ir-Szen az örök messiás, a megmentő, és hogy minden más rossz körülöttük. Olvastam már olyat egy é-koreai disszidálótól, hogy mintha más bolygóra lépett volna, akkora a különbség É és mondjuk D között
Köszönöm sok tartalmas választ!
Abban pedig reménykedem ,hogy majd egyre több dolog szivárog be a fejlettebb országokból ,és megdől a mostani rendszerük!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!