Most mi van Észak-Koreával?
Figyelt kérdés
Régebben voltak kisebb összecsapások ,de egy ideje nem hallottam semmit az ottani eseményekről.2011. júl. 13. 15:10
1/19 anonim 

válasza:

Nem Észak-Koreában voltak,hanem a két korea vitatott hatátárán. A legutóbbi eset az volt,mikor Jonpjong szigetét lebombázta Észek-Korea (Jonpjong Dél-Koreához tartozik).Azóta is folyamatosan fenyegetőzik Észak-Korea,de egyenlőre semmi komolyabb...
2/19 anonim 

válasza:

Szerintem most is vannak harcok a 2 korea között, csak eltitkolják.
3/19 A kérdező kommentje:
Én azt hallottam ,hogy észeak-koreának a fegyverei elég lemaradottak ,még a 2. világháborúból valóak. Ha összefogna az Usa és Dél-Korea akkor simán befenyíthetnék északot. Hogy van egyátalán észak hatalmon? Mert úgy tudom ,hogy az ottaniak se szeretik a rendszert.
2011. júl. 13. 15:48
4/19 anonim 

válasza:

Kína "támogatja" északot úgyhogy, ha Amerika nagyon ugrálna a környéken, a kínaiak megszállnák Észak Koreát.
5/19 anonim 

válasza:

jól jön Kínának ez az ütközőállam...
6/19 A kérdező kommentje:
EZ a helyzet annyira rossz...
Sajnálom az ottaniakat ,mennyire tehetetlenek..:(
Meg hogy nagyon nem is tudják milyen máshol az élet.
2011. júl. 13. 16:09
7/19 anonim 

válasza:

Az ottaniak - hála a propagandának és a hermeneutikus elzártságnak - elégedettek az országukkal, úgy gondolják, jól élnek, természetesnek veszik azt, ami ott folyik.
8/19 anonim 

válasza:

észak koreának csak a pofája nagy, ezt dél-koreaiaktól tudom
mikor volt ez az északi provokáció pár hónapja, a dél-koreaiak azért már kb. imádkoztak, hogy a kormány vissza akarjon vágni mert akkor lemossák az északiakat a földről
nem lehet összehasonlítani a két országot: amit egy déli egy hónap alatt megkap fizetést, azért egy északinak 40 évig kell dolgozni! nem vicc!, igen tudom, az árak is mások ott, de akkor is, ez durva :)
9/19 anonim 

válasza:

Az a helyzet, hogy csak a "kinek van nagyobb f@sza" versengés megy az országok között, de az atom miatt nem mer egyik sem lépni. Van ennek a szituációnak valami megnevezése, az a lényeg, hogy egyik se meri betámadni a másikat, másrészt atomot sem mernek bevetni, mert a másiknak is van, és fél az ellencsapástól.
10/19 anonim 

válasza:

Kína elítéli a háborút, ezen a téren pacifista, pont azért mert É-korea egy ütköző állam. teljesen felborulna a térség stabilitása ha D-korea elfoglalná É-koreát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!