Mit szólnátok egy Egyesült Európához? Szerintetek lehetséges?
> Mit szólnátok egy Egyesült Európához?
Hát jobban örülnék neki, mint egy Szétesett Európának.
> Szerintetek lehetséges?
Nem.
12:58:
A kivétel GYENGÍTI a szabályt!
Az USA nem "klasszikus" birodalom, bár sok tekintetben úgy viselkedik, úgy funkcionál, mint egy valódi birodalom.
Az pedig, hogy nem bomlott még fel, az nem bizonyít semmit.
Az is igaz szerintem, hogy ameddig Európának olyan vetélytársai vannak, amelyekkel csak akkor tud siker reményében versenyezni ha szorosabban összefog, és összehangoltabban működik, addig nincsen más út.
Egyenlőre ezt az utat kell járni. Majd ha a történelem más irányt vesz, akkor időben kell váltani.
(Ez Magyarorszgnak még nem sokszor sikerült.)
Tök mindegy ki mit mond, ha a vezetőknek ehhez fűződik érdekük, akkor létrejön. Én szeretném. Amúgy meg egész európa története arról szól, hogy visszaállítsák a római birodalmat, több kevesebb sikerrel. Ha meg felbomlik az EU, akkor megint jönnek a nacionalista háborúk, az USA, Kína meg röhögő harmadikként fog figyelni. A legjobb példa erre a turbómagyarok, minden másnap van olyan kérdés, hogy hogy szerezzük vissza az ezeréves jussunkat, ki idősebb én vagy Szlovákia, mikor támadjuk meg a tótokat...
Egyébként egyesek rebesgetik az EU-USA valutaháborút, ennek része is a mainstream médiából áradó euró pocskondiázás, hogy eltereljék a figyelmet az amerikai helyzetről. Ott egyébként pár állam rosszabb helyzetben van, mint Görögország, csakhát ott a szövetségi állam kisegíti őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!