Ha Kína ilyen gazdag akkor segíthetne a saját állampolgárain is, nem?
Van ott 500 millió ember aki nyomorkunyhóban, sárban lakik, örül ha 3 tál rizst megeszik egy nap.
az átlag ember Kínában dolgozik két hétig folyamatosan és kéthetente jár egy szabadnap!! és minden nap 12-20 órát, és keres annyit mint amerikában egy csöves koldulásból.
És ezek átlag emberek, nem is számítanak nyomorultnak.
Én ha kínai lennék igen rossz szemmel nézném a hazám pénzszórását miközben otthon meg rossz a helyzet
Szerintem a kínaiak tisztában vannak vele, hogy szépen lassan felvásárolják az egész világot és hogy a nemzetüknek jobb lesz, mert rősebb lesz.
Már csak ezért is dolgoznak, mint a hangyák.
"Ha Kína ilyen gazdag akkor segíthetne a saját állampolgárain is, nem?"
De minek?
Milyen pénzszórásra gondolsz?
Ha tekintebe veszed hogy nemrég még fejlődő országnak volt tekintve (szoktak vitázni most róla néha hogy jogosult-e még mindig egy-egy segélyre amit ezen a címen vesz fel) és bizonyos tekintetben még mindig az, és átgondolod az ország méreteit, akkor világos hogy a legnagyobb jóindulattal sem tudja egyik percről a másikra megreformálni az összes elmaradt területet.
"Ha Kína ilyen gazdag akkor segíthetne a saját állampolgárain is, nem?"
Ha az az 500 millió paraszt autót venne, akkor felborulna a kínai külkereskedelmi egyenleg.
Ha az az 500 millió paraszt tévét meg számítógépet venne, akkor mégjobban felborulna a kínai külker. egyenleg.
Kína azért tud a nemzetközi színtéren erőt mutatni, mert exportáló és nettó megtakarító ország. Ezt a hazai nyomor fenntartásával tudja elérni.
Kína belsejében az életszínvonal lassan növekszik. A kínai vezetés célja az, hogy minél tovább lent tartsa, de társadalmi robbanás nélkül. Így mire életszínvonalat kell biztosítani a népnek, addigra kiharcoltak maguknak egy erős világgazdasági pozíciót.
Ez aztán vagy sikerül nekik, vagy nem. Szerintem inkább nem, de majd meglátjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!