Miért terjed a Rockefeller családról, hogy zsidók?
A Wikipédia meg azt írja John D. Rockefellerről, hogy német-amerikai olajmágnás.
Tehát akkor melyik?
Kedvencem, amikor még annakidején gimnáziumban úgy írta le a tankönyv Weiss Manfréd családját, mint "német anyanyelvű megmagyarosodott vállakozók"-at. Volt is nagy röhögés az osztályban és a tanár részéről.
Speciel én se tudtam, de nekem nincs bajom a zsidókkal.
Általánosságban azért terjedhetett el, mert "mindig a zsidók a gazdagok, és minden zsidó gazdag", ez a sztereotípia terjedt el, és ezért "jó utálni a zsidókat".
“Genealogists trace some of his ancestors to French Huguenots who fled to Germany in the 17th century.”
Németországon keresztül jöttek Amerikába.
J D Rockefeller igazi self made man volt a nulláról tört a csúcsra…
A XIX. század végén az USÁ-ban háttérbeszorultak a zsidó bankárok.
A Rockefeller-ek mellett a másik meghatározó bankárcsalád – a Morgan család – wales-i anglikán (az USÁ-ban ez episzkopális, az USA „anglikán” egyház nem ismeri egy egyházfőnek az angol uralkodót, ezért változtatta a nevét episzkopálisra) háttérrel rendelkezett.
„Morgan was a lifelong member of the Episcopal Church, and by 1890 was one of its most influential leaders.[22]”
"Köztudott? Naiv vagy. Amúgy a g.ciség nem származás kérdése"
J D Rockefeller nem volt g@ci.
pont ellenkezőleg hihetetlenül nagy szolgálatot tett a fogyasztóknak
pl. 30 év alatt 80%-al zuhantak a kerozin árak...
borzalmas lehetett...
The Truth About the "Robber Barons"
Okos család volt akik tudták, hogy tartós fejlödést nem lehet állandóan megszoritásokkal fentartani.
A legnagyobb világválság idején, az 1930-as évek elején, nem féltek beruházni és nekikezdeni a Rockefeller Center épitésének 30 ezer embernek adva munkát ezzel (abban az idöben). Nem ártana pár ilyen gondolat a maganszférából ma sem. Nem kell mindent az álam nyakába varrni ha válság van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!