Mi volt a Csehek titka a rendszerváltás után?
Ha megnézzük ezt a képet, látható hogy a többi KGST országgal összehasonlítva ők jöttek ki legjobban a dologból:
Mit csináltak másképp?
"Vagyis a csodálatos csehek amit olyan jól csináltak, az még a magyar kárpótlási jegyeknél is nagyobb bénázás volt.
Hát igen, minden irigyelt csoda addig tart, amíg egy hozzáértő el nem meséli, hogy történt valójában :))))"
Ez nem igaz, nagy hiba volt sokkterápia, a cseheknél még most is és végig magasabbak voltak a fizetések mint nálunk és jobban védték iparukat. A munkahelyek tömeges megszünése óriási adóbevételcsökkenést is jelent, ezt csak olyan tökkelütött akarhatja, aki azt akarja, hogy adósodjunk el minél jobban.
A "hozzáértésről" csak annyit, hogy az olyan mint Gyurcsány Fletó hozzáértése.
Remélem az így vélekedőket egypárszor kirúgják és leépítik, hadd szokják meg ezt a kellemes érzést.
A gyengébbek letaposása az erősek részéről helytelen gondolkozás, ajánlom figyelmetekbe a japán és az amerikai menedzsergondolkozás közötti különbséget ( nekem a japán szimpatikusabb )
Nem az a legény aki munkahelyeket szüntet meg, hanem az aki létrehoz - és fenntart ( kicsit átalakítva a mondást )
és ebben a csehek jobbak voltak.
"Ez nem igaz, nagy hiba volt sokkterápia, a cseheknél még most is és végig magasabbak voltak a fizetések mint nálunk"
Akárcsak 1960-ban, 1930-ban vagy 1870-ben.
Mivel Csehország hagyományosan iparvidék, ezért fejlettebb volt Magyarországnál. Ez még mindig látszik, noha a XX. században Magyarország nagyon sokat behozott a lemaradásából, Cseho. pedig nagyon leszakadt a nyugattól.
"Az eddigiekből az jött le hogy tulajdonképpen jelentős részben nem a kormányok érdeme."
Nem tudom, hogy jött ez le neked, amikor számszerűen megmutattam, hogy Cseho. nem fejlődött jobban 1990 után, mint Mo., kivéve a 2004 utáni időszakot, amikor ott egy normális kormány volt, itt meg Gyurcsány. Pont hogy sok függ a kormányoktól.
ma 16:06
Valóság viszont csak egy van.
ma 00:36
Szép közhely, a kérdés csak az, hogy mit akarsz kihozni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!