A szlovákok, románok, csehek, szerbek stb mire fel "árjáskodnak"?
A kisantant nacionálsoviniszta ideológiái és mozgalmai az erőteljes hungarofóbiában gyökereznek. Ezt öntik le jó eséllyel egy kis hitleri fajelmélettel (függetlenül persze attól, hogy ők szlávok, és a Kárpát-medence nem az ő életterük a hitleri értelemben), plusz az éppen aktuálisan náluk futó megmondóember szavaival.
És igen, megértem, hogy elfog a röhögőgörcs. :)
Árja, a németek röviden a nemzsidó európaiakat nevezték így. Amúgy hungarista vagyok, de az előttem szóló igazat írt: a szlávok, a germánok, a latinok, stb. mind indoeurópai népek, mi magyarok viszont nem vagyunk azok. Rögtön hozzáteszem, mongolok sem vagyunk, nem is voltunk, mert a legősibb magyarság a turanid népekből származik, akik türk fajúak voltak, és fehér emberek, de nem indoeurópaiak!
Egyébként a mítoszokban is az ellentét ott van Irán és Turán népei között. Irán az árják földje, a letelepedett népeké, Turán a nomadizáló népeké, amilyenek mi is voltunk.
"teljes joggal teszik, ugyanis ők mind-mind indoeurópaiak."
Én nem erre az értelmezésre gondoltam az árja szóval kapcsolatban.
Amikor utánajártam ennek az árja dolognak akkor azt a magyarázatot találtam hogy 3 fajta nép létezik:Kultúrateremtő (ők az árják), kultúraörző, és kultúraromboló.
Enyhén szólva a románok, cigányok(akik indiai nép, tehát a te értelmezésed szerint árják) nem kultúraépítők.
Meg még ott van a hitleri értelmezés miszerint akinek nincs 4 felmenőig zsidó a családjában árjának számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!