Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi értelme van a nacionalizmus...

Mi értelme van a nacionalizmusnak?

Figyelt kérdés
2011. jún. 6. 19:05
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

"Ha édesanyádat jobban szereted édesapádnál, akkor abból is egyenesen következik, hogy édesapádat nem szereted annyira, mint édesanyádat. Szerintem logikus."

Ez viszont nem azt jelenti, hogy ettől függetlenül ne tudnád fölfogni, hogy apád éppoly értékes ember, mint anyád.

2011. jún. 6. 19:41
 12/26 anonim ***** válasza:
86%

"Ez viszont nem azt jelenti, hogy ettől függetlenül ne tudnád fölfogni, hogy apád éppoly értékes ember, mint anyád."

Igen, ez talán rossz és erős példa volt, mert végülis mindkét ember ugyanolyan közel áll hozzánk, elnézést.

Akkor vegyünk egyszerűen egy 10-es skálát.

Ha a saját nemzetedet annyira szereted, akkor az legyen mondjuk 9 pont, a másikat nem annyira, akkor legyen csak 5 pont. A 9 több, mint az 5, akkor ebből adódik, hogy 5 kevesebb a 9-nél.

Viszont ha azt mondjuk, hogy nálad minden nemzet egyenlő, akkor ebből miben nyilvánul meg az, hogy a sajátodat jobban szereted a többinél. Ha minden nemzet nálad 8 pontot ér tegyük fel, akkor a sajátod, a magyar mivel lesz több más nemzeteknél, ha mindegyik 8, azaz egyenlő?

A katonaság tagja sem lehet az, aki kettős állampolgár, mert feltételezik, hogy neki a másik nemzet is érhet ugyanannyit, mint a magyar. Ebből kifolyólag úgy gondolják, hogy harc esetén nem lenne elég jó magyarnak, ha háborúba keverednénk azokkal, akikhez még tartozik rajtunk kívül.

2011. jún. 6. 20:02
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

ma 20:02

Úgy gondolom, ez sem jó példa, ugyanis a józan gondolkodás és érzelmek különválaszthatóak. Tehát én szeretem Magyarországot, a magyarságot, a magyar kultúrát, mert ebben nőttem fel, így ez kelt bennem pozitív érzelmeket (biztonság, megszokottság, öröm), de ez érzelem. Ettől függetlenül a gondolkodásommal továbbra is képes vagyok elismerni, hogy nem vagyunk többek másoknál.

2011. jún. 6. 20:09
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Hát például az, hogy megvédjük magunkat az idegen kultúrák káros hatásaitól. Ezenkívül az idegen kultúrájú emberektől.
2011. jún. 6. 20:40
 15/26 anonim ***** válasza:
75%

"miféle korcsosulást? a Földön elsősorban EMBERek élnek."

Menj ki pl Afrikába vagy Indiába azt megtudod, hogy MILYEN emberek élnek ott...

2011. jún. 6. 20:41
 16/26 A kérdező kommentje:
én nem úgy látom, hogy a különböző népek kultúrája egy vírus lenne, amitől meg kellene védenünk magunkat.
2011. jún. 6. 20:45
 17/26 anonim ***** válasza:
91%

"én nem úgy látom, hogy a különböző népek kultúrája egy vírus lenne, amitől meg kellene védenünk magunkat."

Akkor pl ajánlom figyelmedbe hogy menj le egy borsodi v szabolcsi kisfaluba ahol sok a cigány. Ott tanulmányozhatod a mienkétől idegen kultúrát élőben. Pl ha nem adsz cigit vagy pénzt akkor elveszik. MErt náluk a magántulajdon nem létezik minden közös. Indiában is így élnk. Ha meg szóvá mered tenni, akkor még meg is vernek. Mert hülye idegen vagy aki nem akar úy élni mint ők.

2011. jún. 6. 20:53
 18/26 anonim ***** válasza:
19%
Ez sekélyes gondolkodás, hogy van a magyar kultúra meg a cigány.
2011. jún. 6. 20:54
 19/26 Ozmium42 ***** válasza:
92%

Szerintem a nacionalizmus az hazaszeretet latinul. A nacionalisták azt vallják, hogy a saját nemzetükben mindenki genetikai rokonságban is áll egymással, így tényleg úgy tekintenek rá, mint egy nagy családra. A saját nemzetüket jobban szeretik, mint másét, mint ahogy családos ember is a saját családját szereti jobban, mint másét, és a sajátjának boldogulásáért dolgozik. Ettől nem gyűlöl más családokat, és a nacionalisták sem gyűlölik más nemzetek hazafiait, mert megértik egymást.

A nemzetek egymás iránti gyűlölete, és alá-fölé rendeltségi viszony hirdetése a sovinizmus. Történelmi sérelmek vezethetnek soviniszta érzelmekhez, és téves ideológiák is.

2011. jún. 6. 20:57
 20/26 anonim ***** válasza:
83%

"Ez sekélyes gondolkodás, hogy van a magyar kultúra meg a cigány."

Miért és mi a mélyebb értelmű gondolkozás?

- Az hogy nincs, és minden ember egyenlő?

De hát ez sajnos nem igaz.

v

- Az hogy nincs, és akinek más szokásai, viselkedése van mint az európaiak az bűnöző?

2011. jún. 6. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!