Mi értelme van a nacionalizmusnak?
Összetartozástudatot és alapvető büszkeséget ad az egyénnek, erőssé és szilárdá teszi a társadalmat.
Egy nacionalista társadalomban az egyének már alapvetően bizalommal és megértéssel fordulnak egymáshoz, mert közös a múltjuk, értékrendjük, világnézetük és érzik, hogy egy és ugyanazon közösség részei.
Körülbelül olyan ez, mint egy nagy család. A nacionalizmus adja meg a nemzet, mint nagy család összetartását. Az a család, ahol a tagok nem érzik közelinek a másikat, rosszul működik. Ilyen a nacionalizmus is, csak nagymértékben.
Kedves kérdező!
A nacionalizmus csak az alacsony szellemi szintű vagy tanulatlan embereknél keveredik más nemzetek lenézésével - sajnos ők sokan vannak.
Magam részéről szeretem a hazám, szeretem, hogy magyar vagyok, de idegbajt kapok attól, amikor valaki más népeket "csürhének" és hasonlónak nevez. Számomra ez abszolút kiábrándító...
"Na igen, ez eddig oké, de ez miért párosul más népek lenézésével a legtöbb esetben?"
Azért, mert ha a saját nemzetünket többnek tartjuk más nemzeteknél, abból matematikailag az következik, hogy más nemzetek kevesebbet érnek egy magyar ember szemében, mint a saját nemzete.
Példa:
magyar > szlovák
A magyar több, mint a szlovák, amiből következik, hogy szlovál kevesebb, mint a magyar.
Ha édesanyádat jobban szereted édesapádnál, akkor abból is egyenesen következik, hogy édesapádat nem szereted annyira, mint édesanyádat. Szerintem logikus.
"a Földön elsősorban EMBERek élnek."
Hú, ne tudd meg, hogy mit kapok a sovinisztáktól, amikor ugyanezt elmondom nekik... még engem bélyegeznek hazaárulónak, mert úgy gondolom, hogy elsősorban igenis nemzetek vagyunk, és értékben egyenlőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!