Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha az izraeliták kaphattak...

Ha az izraeliták kaphattak egy saját államot, akkor a cigányság miért nem?

Figyelt kérdés
A zsidók is megkapták az ősi területüket, pedig vagy 2000 éve nem is volt államuk. Akkor a cigányság miért nem kaphat? Hisz nem csak Magyarországon, hanem egész Európában csak probléma van velük, ráadásul nem is nálunk van a legtöbb...
2011. máj. 30. 07:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
96%

A nagyhatalmak ezt frappánsan megoldották úgy, hogy mi vagyunk rezervátum, Magyarország és még pár környező balkán állam.

Komoly összegeket fizetnek (Eu roma stratégiai programja, USA adományok, stb), hogy ne menjenek innen sehova.

Ellenben mindent elkövetnek, hogy megakadályozzák, hogy fejlett államokban megvethessék a lábukat. Írországból kiűzték őket a neonácik, az olaszok felégetik a sátortáborokat, és fizetnek, ha hazamennek, ahogy Franciaország is, Németországból is hazaküldik őket, mert "tilos a koldulás", stb. Kanada, USA pedig vízumot vezetett be, senkit nem engednek be, aki c+.

Mivel önállóan nem életképesek, ezért ők maguk soha nem harcolnának egy önálló államért. Pedig az összes többi, nagyobb létszámú kisebbségnek ez az elsődleges célja, lásd katalánok, bosnyákok, és a többi.

SOHA nem akarnának a romák egy saját országot, ha oda telepítenék őket bárhová, lehet az Franciaország fele, ahol CSAK ez a kisebbség él: szépen megint elkezdenek átszivárogni a határon, és ugyanúgy élnének, ahogy most.

Ez a kultúrájuk része, csúnya dolog, de mondhatni ettől lesznek romák.

Azt a cigány származású fiatalt, aki bent lakik egy panellakásban, minden szomszédja fehér, rendesen eljár dolgozni, fizeti a számlákat, van egy-két gyereke, aki a keresetéből nevel: már nem tekintik a romák sem közülük valónak, és ő sem tekint magát cigánynak/romának/kisebbséginek. Mondhatni: integrálódott, mert be akart illeszkedni. Mindenféle külső kényszer nélkül.

Sőt, tovább megyek, ha itt leírja valaki, hogy "roma, cigány, romakérdés, kisebbség," és a többi szinonímát, nektek sem az a szomszéd/kolléga/osztálytárs ugrik be elsőre, akinek kreol a bőre, hanem részeg kocsmatöltelékek, akik a putrisoron élnek 30-an egy lakásban, abból 25 gyerek.

Ugye hogy ugye??

2011. máj. 30. 09:35
 12/22 anonim ***** válasza:
37%

A válasz írója 41%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:31

Éppen te vagy jelenleg a legszélsőségesebb "náci", aki kerek perec leírja, hogy minden kisebbségit kiírtana, kivétel nélkül.

Ugye mész a jobbikosok közé a másik oldalra??

Tudod, az a gond a gondolatmeneteddel, hogy nem lenne, aki a Caterpillart vezesse, mert aki vezetné, az mehet is a oda harcolni, meg a tömegsírba.

Ezen még törd picit az okos buksidat.

És legyél hálás Viki bácsinak, hogy ilyen ügyesen ad nekik munkát, kifizeti a számlájukat, támogatja őket családi pótlékkal, kapnak lakást, miközben ezt a fehérektől most mind elveszik, és örülj neki, hogy nem a Jobbik vezeti az országot, mert ők nem tennék.

Ugye, milyen jó most nekünk?

2011. máj. 30. 09:38
 13/22 anonim ***** válasza:
46%

"A kérdésemben az irónia lehet, hogy nem volt kiérezhető??"

Tudom, hogy irónia volt. Bocsánat, hogy belerondítottam, de csak továbbgondoltam a dolgot. :)

2011. máj. 30. 10:02
 14/22 tetris ***** válasza:
39%

Olyan helyen kellene kiválasztani nekik egy nagyobb területet, ahol nem lakik senki, néptelen. Ilyen lehet például Szibéria, vagy Ausztrália. Ahol a nulláról elkezdhetik felépíteni a maguk országát, és senki sem nyaggatja őket. Akkor dolgoznak, amikor nekik tetszik, hisz maguknak építik az országot.

Szibériában cudar hideg van télen, de legalább megfagynak a tetvek és a bolhák is! Egyébként meg van arrafelé annyi erdő, hogy jó sokáig kitartana nekik. Később meg fűthetnek majd geotermikus energiával.

Ausztráliában éppen ellenkező lenne a helyzet. Túl meleg van. Legalább nem kéne fűteniük! Elkezdhetnének ott valami gazdálkodás-félét.

Bár nem tudom a fenti ötleteimhez mit szólnának a ruszkik, vagy az ausztrálok!

2011. máj. 30. 16:30
 15/22 anonim ***** válasza:
45%

Én azért ajánlottam a Spitzbergákat, mert:

- az szintén Mo. területe, tehát senki nem ítélhetne el bennünket, hogy "kiebrudaltuk" őket a hazájukból

- ha bárki a nyugatiak közül ezért elítélné hazánkat, nem teheti meg, mivel pont ők adták azt a területet nekünk kárpótlásként az elcsatolt területek miatt, tehát ha akkor azt mondták, hogy az jó bármilyen megélhetésre stb. akkor most sem mondhatnak mást.

Egyébként rendfenntartó erőknek odavinném az életfogy.-ra ítélt gyilkosokat, és NAV-dolgozónak (adóbehajtónak) a korrupciós bűnök miatt elítélteket.

2011. máj. 30. 17:32
 16/22 tetris ***** válasza:
45%
A Spitzbergák soha a büdös életben nem volt, és nem is lesz soha a miénk! Honnan veszed? Az Északi Jeges tengeren egy szigetcsoport a Spitzbergák. Ez soha nem volt a mi hazánk része! Bár a romák tőlem oda is mehetnek, nekem mindegy!
2011. máj. 30. 17:46
 17/22 anonim ***** válasza:

Tetris!

Olvasd el a 09,06-os bejegyzést, és ha nem hiszed, kotord ki a net-en a Trianoni-egyezményt, és olvasd el azt is. Én a rendszerváltás után, amikor már hozzáférhető volt, megtettem!

Azután bocsánatot kérhetsz tőlem, megengedem.

2011. máj. 30. 17:56
 18/22 tetris ***** válasza:
75%
Na, utánakerestem, de csak annyit találtam, hogy vadászati-halászati jogunk van arrafelé, de arra nem találtam semmi konkrétumot, hogy területünk lenne ott!
2011. máj. 30. 18:11
 19/22 anonim ***** válasza:
31%
Ennyi idő alatt szóról-szóra végigolvastad az összes közel 100 oldalt, és az oldalak alján eredetben levő apróbetűs részeket is?
2011. máj. 30. 18:25
 20/22 tetris ***** válasza:
60%

Nem, 100 oldalt nem olvastam végig. De tudod mit? Azt mondom, akármely országé is az a rész, tőlem aztán menjenek oda a cigányok, halásszanak, vadásszanak, csináljanak amit akarnak, csak innen menjenek!

Azt hiszem, ebben egyetértünk!

2011. máj. 30. 18:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!