Ha Katalónia független lesz, akkor ez erdélyi magyarok is észhez térnek?
próbálom a mondat mély értelmét kihámozni, de lehet, hogy én ehhez kevés vagyok.
mi a tököt akarsz mondani? és miért ne lennének észnél az erdélyiék?
és azzal remélem tisztában vagy, hogy katalónia még nagyon sokáig nem lesz független. ez csak egy jelképes szavazás, jogilag semmit nem jelent
hát a katalóniai népszavazás teljes kérdése mint tudjuk:
Ön szerint független állam legyen-e Katalónia, illetve Erdély?
kérdező , má mi köze lenne Katalóniának Erdélyhez?
Kamu válasza :
És hogyan képzelted azt az észhez térést ? Kiírnák Erdélyben hogy akar-e Erdély független állam lenni ?
Ne feledd hogy mostanra Erdély lakosságának többsége ROMÁN.
Inkább te kellene észhez térj, és a realitások talaján állj.
Nem te szoktál feltenni olyan kérdéseket amelyek a MI LETT VOLNA HA A NÉMETEK, v. MAGYAROK A II. VILÁGHÁBORÚBAN-al kezdődik ?
Én úgy tudom, hogy az erdélyi románo nagy részétől sem idegen a gondolat, hogy független Erdély legyen. Az ő adójukat is elviszi Bukarest, és nem az ő javukra hasznosul. Szóval lehetne független Erdély, de ez nem a magyarokon múlik egyedül, hanem összességében az erdélyieken, vagyis a románokon, svábokon is.
A független Erdély értelemszerűen nem lenne része sem Romániának, sem Magyarországnak.
Erről viszont nem dönthetnek egyedül az erdályi magyarok.
Maximum a székelyföld valamilyen autonómiája jöhetne szóba.
mi köze van az erdélyi magyaroknak a katalánokhoz?
ezt áruld már el légyszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!