Független Erdély, vélemény?
Figyelt kérdés
Már volt független Vajdaság, ezért most erről kérek véleményeket.
(Ezt felraktam román oldalakra is, néhányan egyet értenek)
2011. jún. 7. 14:33
1/10 anonim válasza:
Szép, és jó lenne, de még jobb lenne az egyesülés.
2/10 anonim válasza:
Támogatom, de még inkább támogatnék egy független Észak-Erdélyt. Az egységesebb volna.
3/10 anonim válasza:
egész Erdély minek legyen független? csak ahol magyarok laknak, az legyen független. pl. Hargita megye.
5/10 anonim válasza:
Baracsi Attila válasza. Én támogatnám,mert akkor nagyon sok onnan elűzött magyar visszatérne,s a románok már is kissebbségben lennének,főleg ha sok elűzött sváb és szász is visszatelepedne.Emiatt nem támogatja Románia az Erdélyi autonómiát,mert onnan csak egy lépés a függetlenségig!
6/10 anonim válasza:
Erre a 17-18. században lehetett volna történelmi esély. Ma már nem, mivel nem alakult ki olyan erős erdélyi nemzettudat, amely fölülírná az anyanyelv szerinti választóvonalakat.
7/10 anonim válasza:
Nem lenne életképes. És csak magyar erő szerezheti újra vissza.
8/10 anonim válasza:
Ugyan melyik sváb vagy szász menne oda vissza?
Csak fikció és álom.
A független Erdély pedig akkor lesz valós, ha az ott élő románok is így szeretnék.
9/10 A kérdező kommentje:
Erdély ország türelem föld
Minden népnek tábora
2011. jún. 7. 18:04
10/10 anonim válasza:
Nem tom tudjátok-e hogy a vajdaság meg kapta a szerbektől az autonómiát, és nem lettek függetlenek :P kb ez a szitu lenne Erdélyben is de szerintem ez sosem jön el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!