Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Tényleg igaz hogy New Yorkban...

Tényleg igaz hogy New Yorkban több zsidó él, mint Izraelben?

Figyelt kérdés
A minap ezt olvastam, de szerintem ez lehetetlen.
2011. ápr. 12. 19:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nem.
2011. ápr. 12. 20:25
 12/15 anonim ***** válasza:
Ha New York államról beszélünk, akkor elképzelhető! Az előttem szólók mind a városra gondoltak szerintem.
2011. ápr. 12. 22:56
 13/15 anonim ***** válasza:
valószínűleg NY Cityre gondol a kérdező,nem az államra,hát jó sok zsidó él ott az biztos,és tényleg ott van a legnagyobb zsinagóga is a világon,ahogy nálunk a 2ik legnagyobb a Dohány utcában
2011. ápr. 12. 23:21
 14/15 anonim ***** válasza:

Tisztázzunk pár dolgot

"1 millió hol van 7 millióhoz?"

7 millió az izrael teljes lakossága, Ennek egy része palesztin, egy része más. kb 5,5 millió a zsidó

"NY Cityre gondol a kérdező,nem az államra"

Tök mindegy, egész USA-ban van kb 5 milló zsidó, így mindenképp kevesebb.

"tényleg ott van a legnagyobb zsinagóga is a világon,ahogy nálunk a 2ik legnagyobb a Dohány utcában"

Tévedés. Régebben igaz lehetett, de a jeruzsálemi nagy belz zsinagóga már nagyobb. 2. a NY-i

A legnagyobb európai pedig az Ukrán Uman zsinagóga, nem a dohányutcai.

Egyébként rom.kat. vagyok, csak sokat olvasok:)

2011. ápr. 13. 03:36
 15/15 anonim ***** válasza:
Kíváncsi vagyok, ki dönti meg legközelebb a zsinagógaépítés rekordját, szoros lett a mezőny :)
2011. máj. 19. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!