Mit szoltok Golston cikkehez a New York Times-ban?
Az izraeli vagyok
Azt irta, hogy ha a jelentes idejen tudta volna mindazt, amit ma, a jelentes egesz mas lett volna. Amire idokozben rajott:
- a zsidok nemhogy nem lottek civilekre, hanem kulonosen vigyaztak a lakossagra
- az izraeli hadsereg nagyon alaposan kivizsgalt minden esemenyt, es abban a 2 esetben, amikor izraeli katonak szandekosan hibaztak, a birosag elitelte oket.
- a Hamasz ossze-vissza hazudozott.
Az en velemenyem: mind a jelentes, mind a visszavonas nem er semmit. Egyreszt mert rengeteg bizottsag vizsgalta az ugyet, es mind erre az "uj" kovetkeztetesre jutott (pld a NATO).
Akik ismernek bennunket, azok ugyis tudtak, hogy a Golston jelentes "teves" (magyarul hazug), a tobbiek meg AKARJAK hinni, hogy igaz, es teljesen mindegy nekik, hogy mit jelent vagy von vissza BARKI is.
"Te is izraeli vagy? Ha nem, akkor mit izgat a hatnapos háború?"
jah bocsi, hogy én történelmet is tanultam :D nem lakom Izraelben
19:44
"mert aztán Európának nincsenek konfliktusai a szélsőséges iszlámmal, mi?"
Vannak. Kb. az 500. legfontosabb problémája Európának, valahol a mobiltarifák és az uborkaszabvány között.
Értem, hogy egyeseknek politikai érdeke jó nagyra felfújni ezt a problémát, de én ebben kösz, nem veszek részt.
ma 19:49
Akkor megint megkérdezem: miért fontos egy európainak az, hogy Izrael milyen háborúkat vív?
Miért érezzem én itt, több ezer km távolságban úgy, hogy ami Izraelt fenyegeti, az engem is fenyeget? Miért kell mindenkinek izraeli szemmel néznie a világot az izraeliek szerint? Nem értékelik egy kicsit túl a saját fontosságukat? De.
"Akkor megint megkérdezem: miért fontos egy európainak az, hogy Izrael milyen háborúkat vív?"
ezt arra írtam neked, hogy szerinted nincs iszlám veszedelem
ma 19:53
Én meg ezt írtam: "Nincs iszlám veszedelem. Nálatok van, persze, mert elhibázott a külpolitikátok, de Európában nincs."
Lehet, hogy pár centivel tovább kellett volna olvasnod, és azzal sok értetlenkedést megspóroltál volna.
- az ottani helyzetnek a legkevésbé az izraeli külpolitikához van köze, de ehhez persze valami minimális szinten át kéne látni a helyzetet, nem csak vakon pofázni
- fentebb már le volt írva, amit kérdeztél, szóval olvass.
ma 20:08
Te is izraeli vagy, hogy ennyire ideges vagy? :))))
ma 20:11
Igen, ez az izraeli álláspont. Ha akarod, idemásolhatod az izraeli kormány összes hivatalos állásfoglalását is, hely van bőven :))))
20:11
nem vagyok izraeli, csak már kib@szottul idegesít a folyamatos primitívséged. Van, akit a motorosok irritálnak, engem meg az emberi hülyeség, és tőled rángógörcsöt kapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!