Mi Szlovákia történelme?
"...kettős állampolgárság. következő az lesz hogy arra hivatkozunk hogy közel fél millió állampolgárunk él ott, akkor mienk az a föld? "
Bumbi, tudod valóban ez lenne a legjobb megoldása a szlovák-magyar konfliktusnak! :)
Az a szlovákok baja, hogy alaposan túlterjeszkedtek az etnikai határaikon, fájjon emiatt az ő fejük most.
"Fico mondhat ilyeneket, és kezdeményezhet ilyeneket, de már nincs kormányon."
De Fico már volt kormányon és lesz is. A Jobbik viszont nem volt soha kormánypárt és nem is lesz az. Szerencsére.
"Előtte kissé magyar-ellenes politikát folytatott, amit köszönhetünk Orbánnak is ..."
Fico mindig is magyarellenes politikát folytatott, nem kicsit, hanem nagyon, sőt, nem csak Fico, hanem az összes szlovák párt, méghozzá 1918 óta folyamatosan. Ez az amiben a magyar politika különbözik a szlováktól: nálunk a balliberális oldal lényegében a szlovák, román, szerb álláspontot teszi magáévá, azután meg csodálkozik, hogy lehazaárulózzák őket.
A szlovákok, románok, szerbek a magyarság történelmi ellenségeinek számítanak, ez van, eszerint kell politizálni, nem lesz könnyes összeborulás a szomszédos népekkel.
"De nem kell általánositani.Szerintem."
Ezzel egyetértek, de én az utóbbi években sajnos turistaként is egyre több kellemetlen tapasztalatot szereztem Szlovákiában, aminek következtében felhagytam a felvidéki kirándulásaimmal, max. Párkányba ruccanok át néha.
Bumbi02
szégyenlem h Te is magyar (???) v......
Nem követed miniszterelnököd tanácsát mi szerint el lehet menni?
SzloTákia történelme:
egy fiatal lány elmegy egy pozsonyi könyves boltba hogy vegyen egy történelem könyvet szlovákiáról ,de az ajtó zárva.Egy cédula volt csak kirakva."Sajnos a szlovákiai történelem könyv elfogyott, de ha megadja a telefonszámát elküldjük SMS-ben"
na kb ennyi xD
Így ír a szlovákok történelméről egy jeles írójuk, Vladimír Mináč:„Ha a történelem a királyok, császárok, hadvezérek, fejedelmek, győzelmek és megszerzett területek történelme, ha az erőszaké, rablásé és kizsákmányolásé, akkor nincs történelmünk, legalábbis nem vagyunk tárgya. De ha a civilizáció történelme a munka történelme, a történelem által sokszor megszakított, de újra és újra győzedelmeskedni tudó építésé, akkor az a mi történelmünk is; építők népe vagyunk nemcsak metaforikus, de valós értelemben is. Mint kőművesek, kőművesmesterek vagy segédek építettük Bécst, Pestet-sok idegen város építésénél segédkeztünk, egyet sem döntöttünk romba.
Tudom, hogy az egyetemes történelemben szerény a részesedésünk. De ha a civilizáció történelmét valamikor igazságosan fogják írni, azaz a beleadott munka alapján, akkor nem kell félnünk: dolgoztunk eleget. Nem kell sóvárognunk az úgynevezett „nagy“ történelem után. Az a nagy rablások történelme.
"Mint kőművesek, kőművesmesterek vagy segédek építettük Bécst, Pestet-sok"
Erről jut eszembe, hogy néhány szlovák ismerősöm álandóan azt dörgöli az orrom alá, hogy mennek lerombolni Pestet, joguk van hozzá, mert ők építették. -.- Szánalom a köbön...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!