Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Jemenbe és Szíriába miér nem...

Bumbi02 kérdése:

Jemenbe és Szíriába miér nem avatkozik be az ENSZ?

Figyelt kérdés
Nagyon hivatkoznak arra hogy Líbiába csakis a civilek védelmének érdekében lép fel, érdekes módon Jemenben és Szíriában ahol ugyanúgy lövik a tüntetőket, fegyvertelen embereket, még fel se vetették a gondolatot...
2011. márc. 24. 19:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

18:28

"abszolut nem érted a dolgot.. én azzal nem értek egyet hogy az ENSZ beavatkozik"

Magyarul azzal értesz egyet, hogy Kadhafi maradjon hatalmon. Mivel ha az ENSZ nem avatkozik be, akkor ez történik. Egyszerű ez, nem atomfizika.

"de az ENSZ miért avatkozik be egy polgárháborúba, ami az ország belügye?"

Nem ad mindenre felmentést az a varázsige, hogy "belügy". El vagy tévedve kicsit.

2011. márc. 25. 21:06
 12/20 A kérdező kommentje:

nem azt mondom hogy maradjon hatalmon. de az ENSZ egy képmutató érdekszervezet.. 56ban hol voltak? akkor is jöhettek volna.. jaa, szuez fontosabb volt. 68ban prágában hol voltak? 56ban lengyelországban hol voltak?

nem mondom hogy maradjon hatalmon Kadhafi. ezt egy másik kérdésnél kifejtettem. innen nem tudom megítélni hogy ott kinek van igaza kinek nem. természetesen mindkét oldal azt hiszi h neki van igaza, és azt reklámozza. akik ott élnek ők tudják hogy kinek van igaza. de szerintem az ENSZ beavatkozással még ha le is győzik Kadhafit, a líbiaiak vesztenek. a történelem során sose segitettek csak szívjóságból a másikon. valószinüleg modernkori "gyarmat" lesz..tehát én nem Kadhafit pártolom, de az ENSZt se. nem az én dolgom valamelyiknek a pártját fogni, mert ahhoz ott kellene élnem. Becsülöm a felkelőket ott hogy ennyit elértek, a magyaroknak is volt nem egyszer. De szerintem ez akkor is belügynek számít, mivel az ország keretein belül zajlik, az ENSZnek maximum orvosokat kéne oda küldeni, meg a civileket védeni (de ténylegesen, nem ugy mint most).. anno 48as szabadságharcunkban szerintem nekünk is "szarul esett" hogy mit keresett itt Oroszország? megnyertük volna simán,miért kellett beavatkoznia? érdek.

2011. márc. 26. 06:56
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

06:56

"nem azt mondom hogy maradjon hatalmon."

Vagy marad, vagy nem marad. Ha az ENSZ beavatkozik, akkor valószínűleg nem marad. Ha az ENSZ nem avatkozik be, valószínűleg marad. Harmadik lehetőség nincs, nem tud maradni is meg nem is, magától pedig nem fog lemondani, mert egy tetves diktátor.

"de az ENSZ egy képmutató érdekszervezet"

Megint mellébeszélsz. Nem szórakoztató, hanem gyermeteg és unalmas.

"nem mondom hogy maradjon hatalmon Kadhafi."

Ne avatkozzon be az ENSZ = maradjon Kadhafi.

Az meg a te egyéni elmebajod, hogy "nem tudod megítélni", kinek van igaza.

"tehát én nem Kadhafit pártolom, de az ENSZt se"

Akkor mi lenne, ha egy pillanatra a líbiai népet "pártolnád" amely felkelt a kedvenc Kadhafid ellen és akiket ezért K. halomra gyilkol? Na, mi lenne? Vagy az nem lenne elég lila és elég bölcsészes? Vagy nem illeszkedne az aktuális jobbikos vonalhoz?

"De szerintem ez akkor is belügynek számít"

Minden belügy. Kínai belügy, észak-koreai belügy, iraki belügy, kubai belügy. Ha elkezdik kiirtani Magyarországon a bumbi nicknevű egyéneket, az magyar belügy. Emellett pedig ami egy ENSZ-tagállamban történik, az az ENSZ "belügye" is.

Az ENSZnek mármost TAGJA Líbia. Amit a bengázi kormány képvisel.

[link]

"mivel az ország keretein belül zajlik, az ENSZnek maximum orvosokat kéne oda küldeni"

Líbia ENSZ-tagállam. Ami Líbiában történik, az ENSZ közügye is. Líbiát, mint minden ENSZ-tagállamot, egy misszió képviseli hivatalosan az ENSZ-ben. Ez a misszió kéri az ENSZ-et, hogy avatkozzon be Kadhafi törvénytelen diktatúrájával szemben. Ez a helyzet rajtad és néhány más válogatott hülyén, valamit Kadhafin és a hülye fiacskáján kívül mindenki számára világos.

De védd a védhetetlent, még van pár napod vagy heted rá. És közben sűrűn ismételgesd, hogy igazából nem foglalsz állást.

2011. márc. 26. 12:25
 14/20 A kérdező kommentje:
látom hajthatatlan vagy, és át látod az ottani helyzetet. mi alapján? mi alapján foglalsz állást, elárulod nekem? hátha van egy elfogulatlan média ahonnan te szerzed a híreket, és információdat, mert akkor én is olvasnám szívesen. csak az a baj hogy nincs ilyen média, az egyik arra a másik meg amarra ferdit. aki ott él annak meg nem kell média hogy megitélje a helyzetet. pl meséld el nekem hogyan élnek ott az emberek, milyen a megélhetés stb... de mi meg nem élünk ott.. és nem lehet csak végletesen gondolkozni vagy igen, vagy nem, vagy fekete vagy fehér... nem lehet kategorikusan azt mondani hogy kadhafi egy őrült, és semmi keresni valója nincs, hiszen felvetődik akkor a kérdés hogy 40 éve ott van, miér nem volt soha hasonló megmozdulás, miért vannak akik pártolják? nem lehet kategorikusan azt mondani hogy éljen Kadhafi, hisz akkor felvetődik a kérdés hogy akkor miért lázadoznak ellene? ennyit kéne felfognod nem többet.
2011. márc. 26. 18:06
 15/20 A kérdező kommentje:

csak egy két példa az ellen hogy Líbiában nyomorúságos lenne az élet (csak hogy megmutassam nem lehet egy oldalról nézni az egészet hogy ott gonoszság van csak és mindenki szarul élt)

- a várható élettartam 76 év, magyarországon a nőknél 77, férfiaknál 69.. ergo felette van.

- Líbiában a lakosság 71%ának van mobilja, magyarországon csak 66%nak.

- az egyetemi képzés ingyenes

ez csak egy két példa, amit netről olvastam, és persze vannak - sok - negativum, ha ekkora tömeg fellázadt Kadhafi ellen. de azt hogy kinek van igaza, azt meg ne ítéljük már itthonról fotelban ülve.

2011. márc. 26. 18:33
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

18:06

Döntsd már el, hogy egyáltalán mit akarsz mondani.

Mert azt nem lehet, hogy egyrészt hosszasan magyarázod, hogy nincs elfogulatlan média és "ezért" semmit sem lehet tudni a külvilágról, lehet, hogy Líbia nem is létezik, meg a többi hasonló lila bölcsész okoskodás, amiről azt hiszed, hogy szkepszis, másrészt meg elkezded sorolni, hogy Líbia csudajó hely, mert ezt, azt meg amazt olvastad arról, hogy milyen sok mobiltelefonjuk van.

Értem, szóval Líbiáról vagy jót, vagy semmit lehet tudni :))))

Na, még írj pár ilyen vicceset, de vigyázz, mert már nincs sok időd, mert a felkelők előrenyomulnak, és nemsokára Kadhafi lógni fog.

2011. márc. 26. 23:37
 17/20 A kérdező kommentje:

te tényleg nem olvasod el amit írok, vagy csak nem értelmezed? irtam hogy nem lehet egy országot egyértelmüen gonosznak, egyértelmüen jónak írni, leirtam egy két pozitivumot Líbiáról, az életszinvonalról, de leirtam azt is hogy biztos sok negativum is lehet, különben nem lázadtak volna fel a vezetés ellen.

de akkor várom hogy te melyik független média alapján tudod megitélni az ottani helyzetet.esetleg éltél e líbiában.

2011. márc. 27. 10:50
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

10:50

"irtam hogy nem lehet egy országot egyértelmüen gonosznak, egyértelmüen jónak írni"

Sőt, nem egyértelműen sem lehet, mert egy ország sosem gonosz és sosem jó, ugyanis ezeket a jelzőket emberekre szokták alkalmazni, balfácánkám.

Nincs olyan, hogy gonosz ország, olyan van, hogy gonosz ember. Mondjuk a kedvenc Kadhafid egy gazember.

"leirtam egy két pozitivumot Líbiáról, az életszinvonalról"

Nem figyeltél arra, amit írtam, ugye?

Egészen mostanáig azt szajkóztad, hogy aki nem élt ott 600 évet, az nem tudhat semmit Líbiáról, mert a média torzít és hazudik és nem független. Aztán meg leírtál "két pozitívumot Líbiáról", mert úgy látszik, hogy a sajtó hazudik és torzít, ezért ha rosszat ír Líbiáról, azt nem lehet elhinni, de amikor jót ír róla, akkor viszont már el lehet hinni, mert akkor már nem torzít és nem hazudik, hanem igazat ír.

Egyszerű a képlet: ha valaki rosszat ír Kadhafiról, az hazudik, ha jót ír, hihető, amit ír. Jelentkeztél már Líbiába a tájékoztatásügyi minisztériumba? Szerintem megfelelnél a feladatnak, a lojalitásoddal legalábbis nem lesz baj.

Közben a felkelők már Bregában vannak, közel a szabadság :)))))

2011. márc. 27. 11:59
 19/20 A kérdező kommentje:
de még mindig nem érted. leirtam egy két pozitivumot, egy kettőt. és nem állitottam hogy ez alapján egy jó ország, jó vezetéssel. csak hoztam fel ellenpéldákat. irtam azt is hogy valószinüleg vannak ott gondok hiszen nem lenne akkor lázongás. de ezt a részt valószinüleg nem olvastad már el. én nem is próbálom megitélni innen hogy Líbiában eddig jó volt-e élni, vagy sem. te meg igen. és ezt próbálom veled megértetni, innen nem lehet megitélni. vannak pozitivumai ,negativumjai, de ezek alapján nem lehet megitélni egy országot. kb olyna minthogy egy gitárról is elolvashatod hogy mi a technikai adata, de addig nem fogsz róla nyilatkozni mig ki nem próbáltad. nincs itt szó állás foglalásról. azért mert nem mondom azt hogy gonosz kadhafi dögöljön meg, azért még nem fogom a pártját se. pl Kadhafi elég erősen benne volt pár terror cselekményben (pl Lockerbie, plusz még amikröl nem tudunk), viszont a felkelők egyik vezetője is elég erősen köthető az Al-Kaidához.. és az ilyen háttérben futó szálaknak a 99%áról az egyszerü közember semmit se tud, nem tudod hogy ott ki mozgat kit, stb. Ergo nem tudhatod hogy miért is folynak a harcok, és kinek van igaza.
2011. márc. 27. 14:56
 20/20 anonim ***** válasza:
Azért mert a nyugati hatalmaknak nem érdekük, hiába bújnak a szabadság eszméje mögé, mert hidegen hagyja őket, csak a pénz lebeg a szemük előtt.
2011. ápr. 15. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!