Szerbia, Belarusz, Oroszország, az Arab országok, Kína, Kuba és Észak-Korea komolyan abban hisznek, hogy el tudnak hozni másfajta, Nyugattal szembeállítható világrendet azzal, hogy annak ellenére hogy a XXI. század van, XX. Századiként viselkednek?
"Nekem ne nevezz XXI. századinak egy olyan országot ahol:
-Az internet legendásan le van cenzúrázva, már nevet is kapott "A Kínai Nagy Tűzfal"
-Az embereknek hivatalosan "elvtárs"-nak kell szólítania egymást
-A népesség nagyrésze nem a tercier szektorból, hanem mezőgazdasági és ipari fizikai munkából él
-Viszonylag tűrhetően fejlett város, de középkorias vidék
-Túlnépesedés"
Jogos! De ha megfigyelted régebben még ennyire sem "tellett". Egyre jobban jönnek fel, ami nem azt jelenti, hogy ez örökké fog tartani, de miért kéne minenkinek demokratikusnak lennie? Azért mert, te meg én ezt szoktuk meg?! Én nem szeretnék ott élni, ez való igaz, de azt ne hidd már hogy ez nekik annyira nagy trauma. Csomó helyen hallani, hogy pl. az USA-ba és Ausztráliába és egyéb helyekre vándorló kínaiak medédik a "diktatúrás hazájukat", sőt ha olyan vidékivel találkoznak akik nem mandarinul, hanem mondjuk kantoni nyelven beszélnek, azt jól lehordják. Szóval ez csak a nyugat nagy álma, hogy Kínának nagy demokráciának kell lennie. Ott van az oroszoknál is ez a Hodorovszkij is egy nyugatot szolgáló ember volt, aki az orosz nyersanyagokat sz.aré-hú.gyé szolgáltatta ki a nyugatnak. Putyin egy diktátor, de most kezdett igazán Oroszország gazdasága "helyreállni". Mondom én ezt úgy, hogy én egyértelműen a nyugat pártján állok, és amely világrendnek ÉN is a haszonélvezője vagyok.
"pont ugyanúgy ellehetek a rómaiak,hogy már nem a barbár 2. században élünk,hanem a 3.ban..."
Azért most nem ugyanaz a helyzet. Az ókorban nemigazán volt különbség a 2. és 3. század között, míg jelenleg egyes tudósok azt mondják hogy 2005 és 2010 között annyit fejlődött az emberiség, mint még soha a világtörténelem folyamán.
Lehet, hogy a lakosok békések, nem akarnak szembeállni a nyugattal, de a kormányuk?!
Akik miatt ott tartanak ahol...
"h perpill egész normális a szerb vezetőség, szóval pofa sutba."
Amíg nem tartotok XXI. századi szinten, addig úgy címkézünk ahogy akarunk, ha az az igazság.
Majd akkor szólsz és akkor lesz csak pofa sutba.
"Ha olyan szar lenne nekik mint nekünk, "civilizált, nyugati, XXI. századi" magyaroknak, akkor nem lennének egyre többen..."
Ez nemigazán volt modern meglátás. Minnél fejlettebb egy ország annál kisebb a népesség az ország méretéhez képest, mert az emberek először inkább tanulnak, hogy sikeres életük legyen és csak akkor vállalnak gyereket, akkor is csak azok az emberek, akik tényleg érzik, hogy felelősen fel tudják nevelni, akkor is csak 1-et, 2-őt, valamint terjed a fogamzásgátlás és a vallásos értékrend helyett a szekuláris értékrend. Ez biztosítja, hogy bár kicsi lesz a népesség, az a kis népesség olyan emberekből fog állni, akik primitívebb országokban 10 emberrel érnének fel.
Az, hogy a fejlett országban több gyerek születik az csak az 1970-es évekig volt igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!