Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A Jad Vasem holokauszt-múzeum...

A Jad Vasem holokauszt-múzeum öngólt lőtt? A 6 millióból egy csomó nem is koncentrációs táborban halt meg?

Figyelt kérdés

Az MTI hírének részlete:

"Név szerint azonosították a holokauszt áldozatainak kétharmadát. A holokauszt beazonosított áldozatairól vezetett listán már négymillió név szerepel - jelentette be kedden a jeruzsálemi Jad Vasem intézet és múzeum elnöke, aki szerint azonban a II. világháború alatt meggyilkolt mind a hatmillió zsidó pontos kilétére valószínűleg sosem derül teljes fény."

A listát megnézve viszont a következők is kiderülnek ha véletlenszerűen szétnézünk:

"Van olyan „áldozat”, aki Moszkvában (!), van, aki Afrikában, Szibériában, Üzbegisztánban, Sanghajban (!) lett a holokauszt áldozata, De "gyilkoltak" a nácik rendesen New Yorkban és Kazahsztánban is."

[link]

A listában vannak, akik Sztálingrádnál haltak meg, de olyan holokauszt áldozat is rajta van, aki 1938-ban, Spanyolországban lett a holokauszt áldozata.

2010. dec. 28. 20:52
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
47%

"Csak annyira seggek vagytok ó, hogy még életekben nem olvastatok a kurucon kívül a témának soha utána, és még ilyen alap dolgokkal sem vagytok tisztában,"

Ebben mondjuk igazad van. És arról sem tudunk, hogy az a hatmillió zsidó 1947ben tűnt el a nyilvántartásokból. :D

2010. dec. 28. 21:29
 12/35 A kérdező kommentje:

A kérdésem kérdés volt. Fiatal vagyok és szeretnék tisztában lenni a dolgokkal. Ugyanúgy olvasok kurucot minden nap, mint Indexet, vagy Hírszerzőt.

Akkor mindenki a Holokauszt áldozata, aki a II. világháborúban halt meg, mert a németek robbantották ki, ezért ők a felelősek minden egyes halottért?

Az irracionális életrajzokra vagyok kíváncsi első sorban.

Spanyolország, 1938?

Sztálingrád, 1942?

Katyn, 1941?

Zsidó származású szovjet katonák is vannak a listán, akik harcban estek el. Olyanok is, akik Drezda szövetséges bombázásakor haltak meg.

Ezt akarom tudni, hogy akkor ők is a Holokauszt áldozatainak számítanak? A múzeum szerint igen, azért kérdezem. Vagy csak még nem sikerült ellenőrizniük a bevitt adatokat a múzeumi embereknek?

Nem csak a "kurucot" olvastam el, hanem a forrást is, amiről beszéltek és ami ott van a cikk végén.

Elkezdtem még írni egy bekezdést, amiben reagáltam volna közvetlenül a második válaszoló szintjén a személyeskedéseire, de inkább nem megyek el addig a beszédstílusig, amit ő képviselt ismeretlenül. Köszönöm az eddigi válaszokat, csak úgy éreztem korrigálnom kell a kérdés feltevését itt.

2010. dec. 28. 21:31
 13/35 anonim ***** válasza:
Jó kérdés.
2010. dec. 28. 21:31
 14/35 anonim ***** válasza:
92%

66-os, te vagy a szerencsetlen. Meseld mar el nekem, h New Yorkban, Sanghajban, Katyn-ban es Afrikaban mikor uldoztek a nacik zsidokat.

Es az evszamok is erdekesek. 1935-tol, 1966-ig.

Neked kene olvasni taulni

2010. dec. 28. 21:32
 15/35 anonim ***** válasza:
15%
Rengeteg zsidó amerikai zászló alatt harcolt. Ők is mind szegény holokauszt áldozatok.
2010. dec. 28. 21:32
 16/35 anonim ***** válasza:
74%

21.20 voltam. Köszönöm a kritikákat, ellenvetéseket. Azt mondjuk nem tudtam, hogy a táborokban olyan sok lengyel is volt. És hajlandó vagyok azt is elfogadni, hogy túl van hajtva ez a téma zsidó oldalon. De a kuruc oldalon is!

Ami azt illeti, hogy a többi háborús áldozat miért nem számít be? Az azért más, hogy én véletlenszerűen vagyok áldozata valaminek, vagy az állam iparszerűen, az etnikai hovatartozásom miatt legyilkol. Ezt el lehet, és érdemes is elválasztani.

2010. dec. 28. 21:33
 17/35 anonim ***** válasza:
54%

66-os, te vagy a szerencsetlen. Meseld mar el nekem, h New Yorkban, Sanghajban, Katyn-ban es Afrikaban mikor uldoztek a nacik zsidokat.

Es az evszamok is erdekesek. 1935-tol, 1966-ig.

Neked kene olvasni taulni

2010. dec. 28. 21:35
 18/35 anonim ***** válasza:
62%

Akkor azok is a kommunizmus áldozatainak számítanak, akik a csernobili atomerőmű katasztrófája miatt haltak meg?

Vagy azok a kapitalizmus áldozatai, akik ételmérgezés miatt halnak meg, mert sok az élelmiszerekben az adalékanyag a profitmaximalizálás miatt és nem bírják ezeket?

Vagy azok is a liberalizmus áldozatai, akiket Németországban egy arab ver agyon, mert a liberalizmus miatt jönnek a bevándorlók?

Ezek is jó kérdések...

2010. dec. 28. 21:36
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg ott is kellene egy határvonalat húzni, hogy valakit ténylegesen legyilkoltak, vagy csak a háborús esetleg tábori életkörülmények áldozata lett.
2010. dec. 28. 21:41
 20/35 anonim ***** válasza:
82%

Mindig szivszorongva olvasok,meg hallok a holokausztról,egy picit akkor inogtam meg ebben a hitben amikor kiderült,hogy az "Anna Frank naplója"-t golyóstollal irták.....

...amit 1953-ban talált fel egy Biró nevű magyar ember.

Azóta az angolszász nyelvterületen nevezik a golyóstollat "bájropen" (Biró-pen"-nek.

2010. dec. 28. 21:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!