A Jad Vasem holokauszt-múzeum öngólt lőtt? A 6 millióból egy csomó nem is koncentrációs táborban halt meg?
Az MTI hírének részlete:
"Név szerint azonosították a holokauszt áldozatainak kétharmadát. A holokauszt beazonosított áldozatairól vezetett listán már négymillió név szerepel - jelentette be kedden a jeruzsálemi Jad Vasem intézet és múzeum elnöke, aki szerint azonban a II. világháború alatt meggyilkolt mind a hatmillió zsidó pontos kilétére valószínűleg sosem derül teljes fény."
A listát megnézve viszont a következők is kiderülnek ha véletlenszerűen szétnézünk:
"Van olyan „áldozat”, aki Moszkvában (!), van, aki Afrikában, Szibériában, Üzbegisztánban, Sanghajban (!) lett a holokauszt áldozata, De "gyilkoltak" a nácik rendesen New Yorkban és Kazahsztánban is."
A listában vannak, akik Sztálingrádnál haltak meg, de olyan holokauszt áldozat is rajta van, aki 1938-ban, Spanyolországban lett a holokauszt áldozata.
nem öngólt lőtt, hanem te, de szép nagyot.
A Holokauszt 6 millió áldozata mindig is a II. vh-s náci zsidóüldözés alatt meghalt áldozatok száma, beleértve ebbe a gázkamrákban megöltek (~3millió) mellett a táborokban a rossz körülmények között meghaltakat (~800 000), a még Németország elérése előtt kivégzetteket, agyonverteket, Dunába lőtteket, stb. (~2 millió), stb. Tehát Radnóti is, akit az úton vertek agyon, a Holokauszt áldozata volt.
Soha sehol nem állították, hogy a Holokauszt mind a ~6millió áldozata a gázkamrákban végezte.
Csak még életekben nem olvastatok a kurucon kívül a témának soha utána, és még ilyen alap dolgokkal sem vagytok tisztában, ezáltal még azzal sem vagytok tisztában, hogy mit is tagadtok.
Hát először is szánalmas, amit a szélsőjobb csinál holo ügyben. Merthogy, nem mindegy hogy 6 millió vagy mondjuk 3,7 millió? Most akkor szebb lesz, jobb lesz a náci rezsim ettől? Nulláig azért úgyse tudtok lemenni.
A másik meg, hogy a nagyon butaságot hoz a kurucinfó. Miért olyan elképzelhetetlen az, hogy megjártam Auschwitzot, tönkretettek, kaptam ott egy olyan betegséget, amitől nem a táborban haltam meg, hanem a felszabadulásom után 2 hónappal kint? Akkor én már nem vagyok a holokauszt áldozata? Ugyanez a helyzet a bombázással is. Nem önszántamból mentem a táborba, hanem erőszakkal deportáltak oda. Ha e közben lebombáztak, vagy netán elcsúsztam a jégen, és széttörtem a koponyámat, akkor is a holokauszt áldozata vagyok. Gondolkozzunk már egy picit!
" Merthogy, nem mindegy hogy 6 millió vagy mondjuk 3,7 millió?"
Ha van kilenc testvéred, neked mindegy hogy hatot végeznek ki közülük vagy hármat?
"Miért olyan elképzelhetetlen az, hogy megjártam Auschwitzot, tönkretettek, kaptam ott egy olyan betegséget, amitől nem a táborban haltam meg, hanem a felszabadulásom után 2 hónappal kint? Akkor én már nem vagyok a holokauszt áldozata?"
Háború volt. Szerinted a fronton nem mentek tönkre ugyanúgy még akik túl is élték? Vagy szerinted mindenki holokauszt áldozat aki 39-45 közt halt meg? Szegény Miskabácsi 43ban részegen a jeges dunába esett. Adjuk már le a holokauszt múzeumnak.
"félre értés ne essék, nem a zsidó vallás ellen írtam ezt, hanem israel politikája, és az ellen hogy kisajátították ezt a tragédiát."
mivel az üldöztetéseknél is messze ők voltak a középpontban (az európai összlakosság valami minimális százalékát adó zsidóság tette ki az össz áldozatok több, mint a felét), akkor eléggé logikus, hogy a megemlékezésnél is ők lesznek a középpontban.
"Miért olyan elképzelhetetlen az, hogy megjártam Auschwitzot, tönkretettek, kaptam ott egy olyan betegséget, amitől nem a táborban haltam meg, hanem a felszabadulásom után 2 hónappal kint? Akkor én már nem vagyok a holokauszt áldozata?"
Háború volt. Szerinted a fronton nem mentek tönkre ugyanúgy még akik túl is élték? Vagy szerinted mindenki holokauszt áldozat aki 39-45 közt halt meg? Szegény Miskabácsi 43ban részegen a jeges dunába esett. Adjuk már le a holokauszt múzeumnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!