Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a véleményetek Martin...

Mi a véleményetek Martin Luther King ezen idézeteiről?

Figyelt kérdés

"Van egy álmom: egy napon felkel majd ez a nemzet, és megéli, mit jelent valójában az, ami a hitvallásában áll: „Számunkra ezek az igazságok nyilvánvalóak; minden ember egyenlőnek lett teremtve.”

Van egy álmom: egy napon Georgia vöröslő dombjain a hajdani rabszolgák fiai és a hajdani rabszolgatartók fiai le tudnak ülni a testvériség asztala mellé.

Van egy álmom: hogy egy napon még Mississippi állam is, amely ma az igazságtalanság és az elnyomás forróságától szenvedő sivatag, a szabadság és a jog oázisává fog változni…

Van egy álmom, hogy négy kicsi gyermekem egy napon olyan nemzet tagja lesz, ahol nem a bőrszínük, hanem a jellemük alapján ítélik meg őket."

– Martin Luther King: Van egy álmom

2010. dec. 27. 23:12
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Szerintem az ember származása, kultúrája eleve befolyásolja a jellemét, a kivételek csak erősítik a szabályt. A származás, bőrszín csak leegyszerűsítés, a jellemről van szó. Például a spanyolokkal nincs baja senkinek, pedig ők sem annyira fehérek.
2010. dec. 28. 12:19
 32/35 anonim ***** válasza:
ez ku*a szép csak én már nem bírom eltűrni azt, hogy azért mert fehér vagyok én szinte mindenhol hátránnyal indulok.
2010. dec. 28. 17:39
 33/35 anonim ***** válasza:
Jellemét igen, de nem lesz bűnöző, gengszter csak ezért.
2010. dec. 28. 17:40
 34/35 A kérdező kommentje:

"ez ku*a szép csak én már nem bírom eltűrni azt, hogy azért mert fehér vagyok én szinte mindenhol hátránnyal indulok."

Jaj azért ne mond.

Ha van egy munkhely ahova jelentkezik egy fehér és egy cigány, akkor melyiket veszik fel?

2010. dec. 28. 18:38
 35/35 Külföldi ***** válasza:
Helmet te élvezed, hogy egymás után írsz 8 posztot, amibe saját magadnak válaszolsz?
2010. dec. 29. 12:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!