Mi a véleményetek Martin Luther King ezen idézeteiről?
"Van egy álmom: egy napon felkel majd ez a nemzet, és megéli, mit jelent valójában az, ami a hitvallásában áll: „Számunkra ezek az igazságok nyilvánvalóak; minden ember egyenlőnek lett teremtve.”
Van egy álmom: egy napon Georgia vöröslő dombjain a hajdani rabszolgák fiai és a hajdani rabszolgatartók fiai le tudnak ülni a testvériség asztala mellé.
Van egy álmom: hogy egy napon még Mississippi állam is, amely ma az igazságtalanság és az elnyomás forróságától szenvedő sivatag, a szabadság és a jog oázisává fog változni…
Van egy álmom, hogy négy kicsi gyermekem egy napon olyan nemzet tagja lesz, ahol nem a bőrszínük, hanem a jellemük alapján ítélik meg őket."
– Martin Luther King: Van egy álmom
Senki nem mondta azt, hogy valakit szeretni kötelező azért, mert négernek született, vagy cigánynak.
Arra célzott, hogy nem kell ezért eleve gyűlölni.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:05
Nem semmi, hogy tajszolassal irsz :)))))))
"kitanata" egyszer hallottam valahol egy magyar videken beszelgetest ott is igy formaztak a szoveget es hasonlo szellemi szinvonalat kepviseltek amit te is, ja es szerintuk vona az igaz mert megondja a frankot :))))
A válasz írója 59%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:01
Ertem senki se latja a fatol az erdot de kerdezem jartal mar az USA-ban vagy eltel ott? Esetleg 1-2 cikk alapjan itelkezel?
"Ertem senki se latja a fatol az erdot de kerdezem jartal mar az USA-ban vagy eltel ott?"
Azért nem látjuk a fától az erdőt mert nem rüheljük a többi embert aki más országban él.
""Miért hiszed azt, hogy a fehérek fentebb állnak?"
Anyádér"
King sokkal feletted áll.
De mondjuk mindenki.
"Felettem ugyan nem. King lófaxt se tudott hozzám kípest."
Jaj csak ezt ne mondtad volna.
Régen nevettem ilyen jót így lefekvés előtt. :)
Szerintem mindenki jó valamire. Martin Luther King példaképnek, de van aki csak rossz példának "jó".
Az a véleményem róla, hogy nem tudna idióta majom módjára nyakkendőben és öltönyben vigyorogni, ha az USA-beli kultúrában nem lett volna annyi méltányosság a feketékkel szemben, hogy szinte a világtörténelemben egyedüli módon felszabadítja őket.
De azért természetesen mindenki rasszista és kirekesztő, mint tudjuk... -.-'
Nyilván az Egyesült Államokban 1000x jobb az integráció, egyes helyeken ez valóban megvalósult.
De Kalifornia épp az ellenpélda, ott nagyon nehezen mennek ezek a dolgok.
Amúgy a feketékkel annyi baj éppenséggel nincs, de a 10-15 millió illegálisra már jó, hogy ferdén néz az ember.
De Magyarországhoz képest azt hiszem, kész felüdülés ott élni!
Kanada viszont príma integráló, nagyon durva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!