Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a véleményetek Martin...

Mi a véleményetek Martin Luther King ezen idézeteiről?

Figyelt kérdés

"Van egy álmom: egy napon felkel majd ez a nemzet, és megéli, mit jelent valójában az, ami a hitvallásában áll: „Számunkra ezek az igazságok nyilvánvalóak; minden ember egyenlőnek lett teremtve.”

Van egy álmom: egy napon Georgia vöröslő dombjain a hajdani rabszolgák fiai és a hajdani rabszolgatartók fiai le tudnak ülni a testvériség asztala mellé.

Van egy álmom: hogy egy napon még Mississippi állam is, amely ma az igazságtalanság és az elnyomás forróságától szenvedő sivatag, a szabadság és a jog oázisává fog változni…

Van egy álmom, hogy négy kicsi gyermekem egy napon olyan nemzet tagja lesz, ahol nem a bőrszínük, hanem a jellemük alapján ítélik meg őket."

– Martin Luther King: Van egy álmom

2010. dec. 27. 23:12
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
67%

Senki nem mondta azt, hogy valakit szeretni kötelező azért, mert négernek született, vagy cigánynak.

Arra célzott, hogy nem kell ezért eleve gyűlölni.

2010. dec. 28. 00:21
 22/35 anonim ***** válasza:
11%

A válasz megírásának időpontja: ma 00:05

Nem semmi, hogy tajszolassal irsz :)))))))

"kitanata" egyszer hallottam valahol egy magyar videken beszelgetest ott is igy formaztak a szoveget es hasonlo szellemi szinvonalat kepviseltek amit te is, ja es szerintuk vona az igaz mert megondja a frankot :))))

2010. dec. 28. 00:29
 23/35 anonim ***** válasza:

A válasz írója 59%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 00:01

Ertem senki se latja a fatol az erdot de kerdezem jartal mar az USA-ban vagy eltel ott? Esetleg 1-2 cikk alapjan itelkezel?

2010. dec. 28. 00:33
 24/35 A kérdező kommentje:

"Ertem senki se latja a fatol az erdot de kerdezem jartal mar az USA-ban vagy eltel ott?"

Azért nem látjuk a fától az erdőt mert nem rüheljük a többi embert aki más országban él.

2010. dec. 28. 00:34
 25/35 anonim ***** válasza:
Itt olyan is akad, aki annyira balf@sz, hogy nem látja a fától a rendőr.
2010. dec. 28. 00:39
 26/35 A kérdező kommentje:

""Miért hiszed azt, hogy a fehérek fentebb állnak?"

Anyádér"

King sokkal feletted áll.

De mondjuk mindenki.

2010. dec. 28. 01:02
 27/35 A kérdező kommentje:

"Felettem ugyan nem. King lófaxt se tudott hozzám kípest."

Jaj csak ezt ne mondtad volna.

2010. dec. 28. 01:12
 28/35 anonim ***** válasza:

Régen nevettem ilyen jót így lefekvés előtt. :)

Szerintem mindenki jó valamire. Martin Luther King példaképnek, de van aki csak rossz példának "jó".

2010. dec. 28. 01:18
 29/35 anonim ***** válasza:
74%

Az a véleményem róla, hogy nem tudna idióta majom módjára nyakkendőben és öltönyben vigyorogni, ha az USA-beli kultúrában nem lett volna annyi méltányosság a feketékkel szemben, hogy szinte a világtörténelemben egyedüli módon felszabadítja őket.

De azért természetesen mindenki rasszista és kirekesztő, mint tudjuk... -.-'

2010. dec. 28. 08:15
 30/35 anonim ***** válasza:

Nyilván az Egyesült Államokban 1000x jobb az integráció, egyes helyeken ez valóban megvalósult.

De Kalifornia épp az ellenpélda, ott nagyon nehezen mennek ezek a dolgok.

Amúgy a feketékkel annyi baj éppenséggel nincs, de a 10-15 millió illegálisra már jó, hogy ferdén néz az ember.

De Magyarországhoz képest azt hiszem, kész felüdülés ott élni!

Kanada viszont príma integráló, nagyon durva :)

2010. dec. 28. 11:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!