Miért hiszik azt, hogy milyen rossz Amerikában élni és, hogy milyen rosszak ott az emberek?
Erre itt egy komment aki ott él:
Ugyanis tervezzuk, hogy vegleg hazakoltozunk, de amig otthon csak rosszabodnak a dolgok, addig mindig csak tologatjuk a datumot. Termeszetesen az itteni eletnek is van pozitiv es negativ oldala. Pozitivumok, hogy itt lenyegesen konnyebb a megelhetes. Jo eletszinvonalon elunk, es kenyelmesen tudunk gyerek mellett is felretenni. Nagyon szeretem, hogy itt nem beszelnek ki az emberek, nem irigykednek, nem talalnak ki rolunk elkepeszto hulyesegeket unalmukban. Imadom az allando jo idot, az ocant, a mokusokat es a palmakat. Szerintem az amerikaik viszonylag jo fejek (habar zomeben nekem is europai barataim vannak, azert az igazi baratsaghoz a nagyon hasonlo gondolkodas kell), rengeteg kommentet olvasok, hogy azt irjak roluk, hogy felszinesek, butak. Vitatkozni nem fogok, csak egy pelda ami velunk tortent. Itt ugye meg az idegen is rad mosolyog egy boltban, megkerdezi, hogy hogy vagy (igen, meg ha nem is erdekli tenylegesen, de ez legalabb egy gesztus). Parom mar tobb mint 10 eve el kint, o jobban atvette ezt a gondolkodasmodot. Otthon ment a Tescoba vasarolni, penztarhoz erve, megkerdezte a penztarost, hogy hogy van, milyen volt a napja? A penztasor holgy, szinte felhaborodva kerdezett vissza, hogy miert erdelki ez ot? Tehat en ugy erzem, inkabb legyen ez a kedveskedo, kicsit nyalas stilus, mint a goromba, egymast semmibe vevo viselkedes.
Szeretem ebben az orszagban a kifogyhatalan termeszeti csodakat. Rengeteg csodas vizeses, nemzeti parkok, hegyek, gyonyoru tengerpartok, hozzank kozel van Kuba, a Karib szigetek, Bahamak, es szinte fillerekert lehet menni tengerjaro hajokkal.
Negativum hianyzik a csaladom, az otthoni baratok, es a negy evszak. :) Sajnos a hazaut haztol-hazig kozel 24 ora, de mindig megeri. :)
"mindenki egyenlő, egyforma, az emberek szeretik egymást, és minden a rendjén van
hol élsz te ember?"
nem ezt mondta, hanem, hogy mindenki bőrszíntől, vallástól függetlenül ugyanolyan. Nem az alapján kell ítélni, hanem a belső tulajdonságok alapján.
"Van egy álmom, hogy négy kicsi gyermekem egy napon olyan nemzet tagja lesz, ahol nem a bőrszínük, hanem a jellemük alapján ítélik meg őket."
– Martin Luther King: Van egy álmom
"Amerikában csak korcsok élnek."
Miből gondolod? Soha nem is voltál ott. Bár mindegy nem is leszel.
De neked mindenki korcs aki nem magyar és nem ért veled egyet.
Én kint voltam és egy korcsot nem láttam, nem hogy emberben, de még kutyában sem.
És nem 5 napig voltam a floridai holiday resorton belül.
Még csak nem is trendi NYC, LA-ben voltam, nem sikkeskedtem.
Átlagos amerikai életvitelt láttam. A max BSc-s volt, a legtöbbjük high school diplomás (és még csak nem is a hiphop private schoolból).
Magéért beszélt az élmény.
Látni kell, át kell élni, innen azt mondtam biztos jó, kint meg: ennél jobb a Földön nincs!
Kérdező: mi itt leírtuk a véleményünket, szépet-csúnyát (én szépet)
Ha nem zavar, akkor te is bőven kifejthetnéd a véleményed, eddig minden elhangzottal kapcsolatban, és még amit fontosnak tartasz azt írd hozzá :)
Köszi :)
Bár még nem jártam ott, de van rokonom aki sokáig nem kedvelte amerikát, majd 3 hétre ki kellet mennie -munka miatt-, rájött, hogy semmivel se rosszabbak mint mi.
Borzalmas, hogy az emberek kezdenek elhízni, bár ez már nálunk is igaz(én sem vagyok a legsoványabb).
Amerikai mindig is katonailag beleszólt más országok ügyeibe. (Irak, afganisztán, stb) Bár a terrorizmus miatt meg akarják magukat védeni, de azért az olaj jobban érdekli őket.
A kultúrájukra eléggé kíváncsi vagyok, mert ott minden kultúra megtalálható és ezeknek vannak keveredéseik.
ÉS fizetésekben nem lehet összehasonlítani magyarországgal, de árakban már elég közel vagyunk.
Igazából lusta vagyok este sokat írni.
A lényeg, hogy ki akarok majd oda jutni és ott élni. Bár ez nem lesz egy egyszerű dolog, de nem lehetetlen.
Amúgy ha az Utazás-É-Amerika kategóriába írod, ott kevesebb idiótával fogsz találkozni.
Tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!