Mi lenne ha Magyarországnak akkor területe lenne mint Trianon előtt?
"Az általam a 21:08-as válaszban felsorolt veszteségek igenis hatalmas érvágás volt és a mai viszonyokra is kihat."
Nem számítana! Az itthoni tőke hiányában azt is szétprivatizálták volna. És amúgy mit kezdtél volna a sok nyersanyagoddal? Autógyárat? Technológia hiányában? Azt azért megnézném!
"Az a termelés ma is nagyon sokat jelentene. A nyersanyag szintén.
Azt ne mond már, hogy ezek nem számítanak. Nagyon is fontosak!"
Te miről beszélsz? Egy mai fejlett ország sem a saját nyersanyagait használja. Olcsóbb külföldről behozatni! Te vak vagy? Vagy ennyire nem értesz a gazdasághoz?
"A mezőgazdaságról pedig nem feltétlenül kell teljesen átállni az iparra."
Én nem az ipart mondtam, hanem a szolgáltató szektort. Vagy tudod egyáltalán miről beszélek? Egyetlen fejlett országban sem járul az ipar 20-30%-nál jobban hozzá a GDP-hez.
"Rengeteg mezőgazdasági terméket exportálhattunk volna, meg még így is sokat lehetne.
Erre is lehet gazdaságot alapozni.
Az ipar és a szolgáltatás is nagyon fontos, nem elhanyagolható, de Magyarország mezőgazdasági ereje nagyon nagy volna, ami rengeteg bevételt hozhatna."
Komolyan mondom ez már annyira idegesítő! Hova exportálod b+? Ki venné meg ilyen drágán? Ugye tudod, hogy ha a KÜLFÖLDDEL akarsz versenyezni, akkor olcsóbban kell eladni a mezőgazdasági termékeket. Ha pedig olcsóbban adod, akkor a magyar gazdák ÉHENDÖGLENEK. Így is sírnak, mint a fürdősk.rvák, hogy kevés jut nekik. Akkor miről beszélünk? Hallottál a globalizációról? Dél-amerikából sza.rért húg.yért vehetsz mezőgazdasági termékeket, mert ott éhbérért dolgoznak. Te egyáltalán a Föld nevű bolygón élsz?
Nem a NAGYMAGYAR álmok után kell menni, hogy a mezőgazdaság így meg úgy! Hanem a valóságban kell élni. Amúgy is tanultál történelmet? Mert, ha tanultál volna akkor tudhatnád, hogy az ipari forradalom után leépítették a fejlettek az agráriumot, most pedig az információs forradalom idején leépítették az ipart. Haladni kellene a korral és tudomásul kellene venni, hogy a tudomány megváltoztat mindent.
Erdélybe 7 millióan élnek ebből kb 1 millió magyar.. ha csak erdélyt csatolnánk vissza lenne az országba 17 millió lakos ebből 11 millió lenne magyar 6 millió román. és ez még csak erdély visszacsatolása.. Szlovákiában él fél millió magyar, mellette 5 millió szlovák.. igy az arány már felcsuszna odáig hogy lenne 11,5 millió magyar, és mellette 11 millió más nemzetiség..kárpátalján él 150 ezer magyar, mellette 1 millió más nemzetiség.. tehát 11,6 millió magyar- 12 millió nemzetiség.. Horvátországban él 5 millió ember ebből 20 ezer magyar kb.. lenne 11,6 millió magyar, 17 millió nemzetiség...a magyarok aránya 41% lenne.. durva becslés.. (nem számoltuk bele szlovénia,ausztria és szerbia által veszitett területeket.)
a magyar ember anélkül is utál mindenki hogy az országába lenne, minek akkor ide hozni ennyi embert? utáljuk a franciákat, utáljuk az oroszokat, utáljuk az izraelieket, az amerikaiakat, az afgánokat, a románokat, a szlovákokat, és had ne soroljam.. fölösleges ide hozni öket hogy aztán ebből legyen a konfliktus.. na ezé lenne sz* h ha akkora lenne a területünk mint Trianon előtt...
ugyanennyi mint most
ja és több lenne a nemzetiség, plusz a cigányok is többen lennének!
Szlovénia...
Szlovéniához küzönk sincs, egy cm2-nyi magyar föld sincs, ami Szlovénia alatt lenne.
Szóval hadserege sem lenne, és olyan fontos ország lennénk, mint Ausztriának, Lengyelországnak vagy egy skandináv országnak, bár nekik most van saját "nagy vállalatuk", nekünk meg nem...
Utolsó!
Nézz csak utána...megsúgom még a lengyelek is kaptak tölünk területet..ha érdekel számszerint 947km2 került Szlovéniához (Muravidék).. ezen a területen utolagosan volt határmódosítás is (pár falut visszaadtak) ..
17:53
Lehet, hogy neked megvan szokva otthon ez a stílus, mert a te családodban így szokás beszélni, de akkor beszélj így a te fajtáddal, mással ne!
Nagymagyar álmokról szó sem volt, nem tudom, hogy melyik hozzászólásomban olvastad.
Szerinted azzal, hogy káromkodsz, szidsz és ordibálsz illetve beállítod úgy mintha én nem értenék valamihez vagy semmihez úgy fog tűnni, hogy te igen?
Hidd el, nem!
Én nem a Földön élek? Te osztod nekem az észt?
Figyelj! Annyi és olyan mértékű hülyeségeket hordtál össze, hogy akkor is durva volna ha még nem fejelted volna meg ezzel a stílussal.
A gazdasághoz gondolom nagyon értesz, igaz? Illetve ahhoz is, meg persze mindenhez.
Én megértem, hogy ha valaki nem ért valamihez és nem tud értelmesen hozzászólni, de azért mindenképpen mondani akar valamit, ráadásul okosabbnak akar tűnni, akkor előjön belőle az agresszió és elkezd támadni, mert azt hiszi, hogy így majd komolyan veszik és az erőszakos stílussal illetve a hangerővel (meg egy-két valahonnan összebányászott félhiteles vagy hiteltelen illetve kiragadott adattal megnyomva) kompenzálhat valamit, de hidd el, nagyon nem így van.
Lehet, hogy a te köreidben ez a szokás, de normális helyen ezzel semmit sem érsz el, csak lejáratod magad!
Az ilyen helyzetekre találták ki azt a mondást, hogy ha hallgattál volna bölcs maradtál volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!