Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi ez a nagy Amerika utálat?

Mi ez a nagy Amerika utálat?

Figyelt kérdés
2010. nov. 16. 18:14
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
78%

Én inkább ezt kérdezném: mi ez a nagy Amerika imádat? A sok halloween cucc, meg angol nyelvhasználat a szlengben (shoppingolás), minden át jön.

Viszont én láttam képetek iraki foglyokról, láttam képetek afgán halottakról, és halottam hírét, miket műveltek Guatenamo-ban. Most meg vagy lerohanják Iránt vagy nem.

Az USA egy háborúkat szító agresszor, aki képtelen győzelme kivívni, vagy kivonulni.

Az országot két párt irányítja, és igazából lényegi különbség sincs a kettő között.

Az gazdaságuk jórészt hitelre épül. Minden lakosnak szédületes mennyiségű hiteltartozása van, és ez igaz az államra is.

A FED az állami jegybankuk magánkézben van, és jól meggazdagodtak a válságon (ami persze amerikából indult el, ezt azért érdemes megjegyezni), de magát a FED-et még sosem világították át.

Szóval jó sok gond van az USA-ban. És a gazdaságuk sem sokáig lesz már olyan erős.

2010. nov. 16. 19:52
 12/32 anonim ***** válasza:
64%
Én nem a külpolitikájukat utálom, bárki ezt tenné, még a magyarok is. A kultúráját rühellem. 20 év múlva a Hungaroring, a Nürburgring és a Silverstone már ovális pályák lesznek. A Real Madrid, Manchester United és a Bayern München csapatok meg amerikai foci csapatok nevét fogják jelenteni. Úgy viselkednek, mint egy hisztis kis pi_a. Ha a világ metrikus rendszerben mér, hát akkor ők csak azért sem. Az óra perceit és a közlekedési táblákat kiváncsi vagyok mikor változtatják meg, csak hogy ne kelljen azonosulniuk a világgal.
2010. nov. 16. 20:53
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

"metrikus rendszerben mér,"

Ez náluk így alakult ki. Vagyis pontosan ez egy angolszász.

2010. nov. 16. 22:09
 14/32 anonim ***** válasza:
52%
Ok ok utaljatok Amerikat es volt is mindenfel felsorolas mozifilmektol az unnepekig stb. Csak egy kerdesem van ezzel kapcsoltabna, Ki kotelezi az embert, hogy elmenjen a moziba xar amcsi filemekt nezni pl Star Wars, Avatar stb. es ki kotelezi a szegny magyarokat, hogy a netrol rengeteg amcsi fiolemt toltsonek le? Vagy ha kiplakatoljak a varost, hogy egy szorakozo helyen amcsi unnepi buli van stb ki kotelezi a fiatalokat, hogy elmenjenek? A Amerikaiak felkinalnak egy lehetoseget pl Magyarorszagon is ha ennyire utaljatok oket ne eljetek vele, sot ha amcsi progi van a gepeteken toroljetek le sot ha a net hozzaferessel kapcsolatban is van valami szemet amerikai dolog, szabadalom akkor ne is netezzetek hisz a penz a rothado amerikanak megy! Tudjatok semmi se kotelezo!
2010. nov. 16. 22:47
 15/32 anonim ***** válasza:
67%
én meg leszarom. írjátok hogy világurának képzelik magukat. a helyükben a mi politikusaink mit csinálnának? gondolkozz már ember nem az amcsi népet utálod hanem azt amit a fejek csinálnak. most a magyarokat is utálhatnák a cigányok miatt. és tuti hogy vannak is olyan nemzetek, emberek. fck off
2010. nov. 17. 00:46
 16/32 anonim ***** válasza:
54%
Ezt én sem értem. Ha valaki rühelli Amerikát akkor miért néz amerikai filmeket? Nekem is van ilyen ismerősöm.
2010. nov. 17. 06:21
 17/32 anonim ***** válasza:
96%

En az USA-ban elek es felhaboritonak tartom, hogy mas orszagok atveszik/elveszik ennek az orszagnak a szokasait, kulturajat olyan szinten, hogy teljesen magukeva teszik. Senki sem kenyszerit senkit. Miert kell Halloweent tartani meg az amerikai himnuszt jatszani Ujevkor Magyarorszagon (rogton a magyar utan majd jatszak is)? A globalizacio ketiranyu dolog. Ezeket a dolgokat senki nem nyomja le adott orszag torkan, ez benyalas, majmolas, de hogy ezzel mire lehet menni, mondja mar meg valaki? Utalom, hogy elmegy valahova az ember azert, hogy vegre tapasztaljon valami mast, erre mar ott is tok ugyanaz van, mert mindent atvesznek (meg a nemzeti unnepeket is, pedig senki a vilagon nem kerte, kenyszeritette ki ezt!). Ezeket ugyan ki erolteti? Nem McDonald's ez, hogy az uzletpolitika vezerelje, mas orszagok politikusai, media hatalmai masolni probalnak mindent az USA-rol. Szoval miert kell felroni olyan dolgot az USA-nak, amit mas orszagok tesznek? Ez olyan, mint egy osztaly, ahol van egy kiemelkedo tanulo, sportolo, jo kinezetu gyerek, akit mindenki majmolni probal, csak olyanok sosem lesznek, mert egyszeruen masra vannak berendezkedve. Ez annak a peldamutato gyereknek a hibaja? Nem, a majmoloke. Nezzetek magatokba. Az USA-t nem erdekli, hogy ki Halloweenozik a vilagban, ott Magyarorszagon az emberek ha nem akarnak, nem csinalnak.

En ezt utalom es nem Amerikaban, hanem a vilag tobbi fejlett/felig fejlett reszeben. Ezen gondolkodjatok el. Mast szidni konnyu, bunbakot keresni a legegyszerubb dolog...

2010. nov. 17. 07:12
 18/32 anonim ***** válasza:
46%

"Ez náluk így alakult ki. Vagyis pontosan ez egy angolszász." Mindenhol kialakult egy mérési rendszer, de a világon az USA és még egy renitens állam kivételével megegyeztek, hogy a metrikust használják. De ők nem, erre írtam, hogy nem hajlandóak azonosulni a világgal.

"...sot ha a net hozzaferessel kapcsolatban is van valami szemet amerikai dolog, szabadalom akkor ne is netezzetek hisz a penz a rothado amerikanak megy!"

A netet brit találta fel, már bocs.

"Ki kotelezi az embert, hogy elmenjen a moziba xar amcsi filemekt nezni pl Star Wars, Avatar stb. es ki kotelezi a szegny magyarokat, hogy a netrol rengeteg amcsi fiolemt toltsonek le?"

Van más b+??? Nagyon kevés európai film van és ha tehetem mindig olyat nézek! Tudod az Indiaiak és a Kínaiak csinálták jól, létrehoztak maguknak egy hollywood szerűséget! Európának is kellene egy ilyen!

2010. nov. 17. 12:11
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

"merikai himnuszt jatszani Ujevkor Magyarorszagon (rogton a magyar utan majd jatszak is)"

Az azért bebaszna. Nem szokták.Magyar után beraknak valami kabarét vagy filmet.

2010. nov. 17. 12:50
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Attól még lehet, hogy valaki utálja amerikát, hogy amerikai filmeket néz. Már nem azért, de a filmeknek semmi közük a politikához. És azért itt kéne különbséget tenni. Én az amerikai politikát ellenzem, és a plázás meg egyéb ilyen szokásaikat. De nem a filmeket. Szerintem a jó film, az jó film marad, és nem az számít hogy ki csinálta. De én sem nézek meg minden amerikai filmet.

De őszintén? A Star Wars-nak mi köze az amerikai politikához? Talán az, hogy bemutatja, hogyan lehet egy demokratikus köztársaságból, egy kizsákmányoló birodalom (ez azért amerikára nézve elég erősnek tűnhet, de ne felejtsük el az erőteljes "demokratizálásukat" Irakban és Afganisztánban.

De ez nem a filmeket minősíti. Persze a túl sok szex meg erőszak sem jó, de mint mondtam azért én megválogatom mit nézek.

Ez olyan, hogy Izrael állam palasztin politikájával szintén nem értek egyet, de attól még olvasok Radnótit. Mert a zsidó nép nem egyenlő a zsidó ország vezetésével. És ugyanígy az amerikai filmművészet nem egyenlő az amerikai politikával.

Ezen azért el kéne gondolkozni.

2010. nov. 17. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!